Džiovintos juodos duonos gira

Džiovintos juodos duonos gira Juodos duonos gira

Tai ko gero pats paprasčiausias ir labiausiai vykęs giros receptas, kurį teko bandyti. Niekas neabejoja, jog tikra juodos duonos gira yra tikras gėris. Tačiau kaip bebūtų liūdna, šiandien parduodama juodos duonos gira visgi pilna visokių E ir šiaip gerai užtaisyta cukrumi. Girą pasigaminti nėra sunku. Visas sunkumas- susidžiovinti juodos duonos riekeles. Tačiau jeigu jūsų šeimyna viso duonos kepalo iš karto nesuvalgo,- duonos kampučių tikrai gali atlikti. Atsargiau su juodos duonos gira reikėtų elgtis tiems, kas negali vartoti gliuteno. Deja, jiems tikrai šis gėrimas netinka.

Dieta – Įprastinė, Vegetarinė

Išeiga – 10 litrų

Jums reikės

  • 1 kilogramo juodos duonos
  • 1 kibiro (10 litrų) vandens
  • 500-700 g cukraus
  • 40 g mielių
  • 50 razinų (uogų)

Šiaip iš patirties, tai girą geriau raugti iš vakaro. Duoną reikėtų suraikyti riekutėmis ir orkaitėje ant padėklo paskrudinti iki rudos spalvos. Palikite jas ataušti. Duoną reikia užplikyti verdančiu vandeniu didesniame dubenyjje. Užplikytą duoną pastatykite šiltai ir palikite uždengtą nakčiai. Ryte ją nusunkite ir sudėkite į šitą masę cukrų. Vandenį girai reikia užvirinti dideliame puode (čia jau reiktų katilo) ir palikite atvėsti. Duonos masę reikia suversti į virintą vandenį. Mieles ištrinkite su cukraus šaukštu ir sudėkite jas į atvėsusią girą. Giros vanduo turėtų būti vos vos maloniai drungnas kad neužmuštumėte mielių. Geriausia, jeigu vandens temperatūra bus apie 34-35 dlaipsnius Celcijaus. Viskas. Prasideda laukimas. Girą reikia sandariai uždengti ir palikti šiltai stovėti apie 15-20 valandų. Paprastai girai įrūgti reikia maždaug paros.

Rūgstanti gira pradeda putoti. Šias putas reikia nugraibyti ir pradėti pilstyti į butelius. Prieš pilstant girą, – į kiekvieną butelį reikia įdėti po 2-3 razinas. Butelius reikia gerai užkimšti ir pastatyti šaltai.Jokiu būdu nestatykite šiltai, kad gira neperrūgtų. Tokią girą galima gerti po 1-2 parų. Jeigu girą rauginsite pernelyg ilgai- gausite gėrimą su laipsniais, -ko jūs tikrai nenorite.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *