5 jūsų sveikatai naudingi vaisiai

5 jūsų sveikatai naudingi vaisiai

Šie vaisiai ir uogos- puikūs lieknėjančių ir sportuojančių komandų draugai. Juose nedaug kalorijų, gausu vitaminų ir kitų naudingų medžiagų, o svarbiausia- jie padės jums apsirūpinti ląsteliena. Taigi, kas šie vaisiai? Net neabejoju, jog juos gerai pažįstate. Tačiau ar iš tikro susimąstėte kuo gi jie naudingi?

1. Obuoliai sveikatai naudingi vaisiai 1

1 dideliame raudoname obuolyje yra nei daug nei mažai -5,5 g ląstelienos. Vienas didelis raudonas obuolys greičiausiai turės apie 120 kalorijų.

Obuoliai skanūs. Juos nesunku įmesti į krepšį. Obuolių gabalėlius galite padažyti į riešutų ar migdolų sviestą arba tiesiog sukapoti juos gabalėliais ir valgyti juos su lapinėmis salotomis ar dribsniais.

Sakoma, jog kepti obuoliai ląstelienos turi daugiau nei švieži. Išbandykite patys.

sveikatai naudingi vaisiai 22. Bananai

1 vidutinio dydžio bananas turi 3.1 g ląstelienos ir apie 105 kalorijas. Bananai taip pat puikus kalio ir magnio bei vitamino C ir vitamino B6 šaltinis. Bananus galima valgyti su pieniškais ledais arba jogurtu. Kad bananai nepajuoduotų- pakanka juos nulupti, supjaustyti gabalėliais ir sudėti į šaldiklį. Šaldytais bananais galima užkandžiauti arba dėti juos į baltyminius koktelius vietoje ledukų.

3.Mėlynės sveikatai naudingi vaisiai 3

Padeda išsaugoti regėjimą ir gelbsti jūsų žarnyną. Vienas puodelis mėlynių aprūpins net 3.6 gramais ląstelienos ir suteiks tik 84 kalorijas. Mėlynės- natūralus antioksidantų šaltinis. Jas galite valgyti šviežias, šaldytas, dėti į blynelių tešlą.

sveikatai naudingi vaisiai 44. Greipfrutai

Jį mėgsta visi lieknėjantys. Vienas didelis greipfrutas turi tik 53 kalorijas, tačiau net 1.8 g ląstelienos. Greipfrutą galite valgyti vieną, dėti jo gabalėlius į salotas ar į kokteilius. Greipfrutai- puikus vitamino C, lykopeno ir folatų šaltinis.

5. Ananasai sveikatai naudingi vaisiai 5

Ananasai yra šiek tiek brangokas malonumas. Tačiau puikiai galite išsisukti su savo sultyse konservuotais ananasais. Viename 250 ml tokių ananasų konservų indelyje yra 2 gramai ląstelienos ir apie 149 kalorijas. Tokie konservai pravers kaip garnyras prie kepto viščiuko, jie tiks salotoms, juos galite dėti į jogurtą ar dribsnius. Ananasai garsėja savo uždegimą mažinančiomis savybėmis. Jeigu cukraus kiekį norite sumažinti- anansų konservus nusunkite ir gabalėlius perleiskite po tekančiu vandeniu.

Ir pabaigai dar vienas sveikatai naudingas  skanumynas 

 Kriaušės

Viena vidutinė kriaušė turi tik 103 kalorijas ir net 5.5 gramus ląstelienos. Kriaušėse daug netirpios ląstelienos, todėl užkandžiaudami kriaušėmis ilgiau jausitės sotūs.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *