Varškės dieta

Varškės dieta 


Varškės dieta

Varškė yra puikus maisto produktas. Ją gali valgyti sergantieji cukralige, ateroskleroze ir hipertonine liga. Varškėje daug baltymų, todėl jis suteikia puikų sotumo jausmą. Dėl to, valgydami varškę nesijausite alkani. Varškę valgyti siūloma sergant kraujotakos nepakankamumu, bei esant kepenų bei tulžies takų susirgimams.

Internete galima aptikti ne vieną ir ne du varškės dietos variantus. Ši dieta yra mėgiama, nes varškė yra nebrangi. Ji saugo odą, plaukus bei nagus. Laikantis varškės dietos greitėja medžiagų apykaita.

Varškės dietos metu reikėtų valgyti 4-5 procentų riebumo varškę. Labai liesoje varškėje trūksta būtinų maistinių medžiagų, todėl ji netinka dietos laikymuisi.Kai kurie varškės dietos gerbėjai linkę manyti, jog devynių procentų riebumo varškė taip pat trukdo mesti svorį, nes yra pernelyg riebi. Kokią varškę reikėtų rinktis jums, gali pasakyti tik jūsų organizmas ir asmeninė patirtis.

Kokie yra varškės dietos trūkumai?

Varškė yra baltyminis maisto produktas. Todėl kaip ir visos baltyminės dietos skatina šlapimo išskyrimą ir apkrauna inkstus. Laikantis šios dietos per dieną būtina išgerti ne mažiau kaip 1.5-2 litrus skysčių. Varškės dietos nerekomenduojama laikytis ilgiau nei 5- 7 dienas.

1 varškės dietos variantas

Visą dieną jums per 5 kartus reikia suvalgyti po 100 gramų 9% riebumo arba liesos varškės. Varškę būtina užgerti kefyru. Per dieną dar būtina išgerti 2 erškėtuogių nuoviro stiklines,  bei 1litrą neriebaus kefyro. Papildomai siūloma gerti žaliosios arbatos. Jos galite gerti neribotai. Šios dietos negalima laikytis ilgiau nei 3-5 dienas.

2 varškės dietos variantas

Kai kas laikosi panašaus šios dietos varianto, tačiau varškės valgo tik po 60 g penkis kartus per dieną. Taigi per dieną suvalgoma 300 g varškės ir išgeriama 1 litras kefyro arba 1 litras lieso pieno. Neužmirškite papildomai gerti skysčių. Vandenį, arbatą ir žolelių arbatas galite gerti neribotais kiekiais. Šios dietos taip pat nereikėtų laikytis ilgiau kaip 3-5 dienas.

3 varškės dietos variantas

Per dieną valgoma 4 kartus. Vienu kartu būtina suvalgyti po 100 g varškės, sumaišytos su 1-2 valgomaisiais šaukštais sėlenų. Sėlenas prieš vartojant būtina užplikyti karštu vandeniu ir palikti kad pritrauktų bent pusę valandos.Varškę galite pagardinti vaisiais, uogomis ar medumi.

Iš ryto ir vakare papildomai būtina išgerti po 1 stiklinę kefyro arba riaženkos. Per pietus galite suvalgyti varškės apkepo gabalėlį su vaisiais.

Šios dietos reikia laikytis 5-7 dienas, tačiau ne ilgiau.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *