Maisto produktai saugantys nuo gripo

Maisto produktai saugantys nuo gripo

Gripas, peršalimas, sloga… Regis nei vienas neišsisukame iš šių šalto oro spendžiamų pinklių. Tačiau britų dietologė A. Dowden siūlo kasdien valgyti šiuos maisto produktus, jeigu norite išvengti peršalimo ligų. Tai nėra vaistai, tačiau šie maisto produktai yra tiesiog multivitaminų ir mineralų bombos, galinčios sustiprinti jūsų imunitetą. Stebuklo žinoma tikėtis neverta, tačiau jeigu valgysite kasdien bent po kelis šiuos maisto produktus, – tikrai sau pagelbėsite.

Šie 14 maisto produktų apsaugo nuo peršalimo pavojų

1. Avokadai Avokadas

Jų nauda mūsų kraujagyslėms nekelia abejonių. Tačiau avokaduose taip pat yra daug vitamino E, kuris pasižymi antioksidacinėmis savybėmis. Juose taip pat gausu gliutationo, kuris yra būtinas kovojant su infekcijomis.

raudonieji svogunai2. Raudonieji svogūnai

Juose žymiai daugiau uždegimą slopinančių medžiagų nei mums įprastuose geltonosiuose svogūnuose.

3. Kešju riešutai Kesju riesutai

Nepamainomas cinko šaltinis. Cinkas yra būtinas gynybinei jūsų  imuninių ląstelių funkcijai palaikyti.

kalakutiena4. Kalakutiena (ypač kalakuto krūtinėlė)

Kalakutienoje gausu vitaminų B2 ir B6. Šie vitaminai būtini antikūnių gamybai. Kalakutienos baltymai taip pat sunaudojami imuninių ląstelių sintezės procesuose.

5. Garbanotieji kale kopūstų lapai kale kopustas

Juose gausu folatų bei antioksidantų – vitaminų A ir E. Kale kopūstų lapai taip pat puikus vitamino C šaltinis. O vitaminas C yra būtinas norint apsisaugoti nuo peršalimų.

kiausinis6. Kiaušiniai (ypač kaimiški)

Niekas nepaneigs, jog kiaušiniuose gausu B grupės vitaminų. Tačiau jie taip pat aprūpina mus vitaminu D. Šiandien visi gydytojai sako, jog vitaminas D yra būtinas normaliai mūsų imuninės sistemos funkcijai palaikyti.

7. Šampinjonai pievagrybiai

Mažai kas žino, tačiau pievagrybiuose daug B grupės vitaminų. Šie vitaminai būtini normaliai baltųjų kraujo kūnelių funkcijai.

braziliski riesutai8. Braziliški riešutai

Nepamainomas mikroelementų šaltinis. Juose gausu Seleno ir vitamino B6. Jie padeda organizmui kovoti  su virusais.

9. Morkos Morkos

Daržovių karalienės. Jose daug vitaminų A ir E. Šie vitaminai stiprina odą ir gleivines, kurie yra pirmieji barjerai užkertantys kelią virusams į mūsų organizmą.

reziukas10. Rėžiukai

Šiuo metu ypač populiari lapinė daržovė. Dietologai teigia, jog rėžiukai aprūpina mus net triguba nuo virusų saugančių medžiagų doze – folatais, vitaminu A ir gliukozinolatais.

11. Raudonoji ir oranžinė paprika ruaudonoji paprika

Tur būt nežinojote, tačiau šiuose ryškiaspalviuose ir skaniuose pipiruose vitamino C yra daugiau nei apelsinuose. Šios daržovės tikrai turėtų puikuotis ant jūsų stalo bent vieną kartą per dieną.

melynes12. Mėlynės, gervuogės arba juodieji serbentai

Šiose uogose gausu antocianinu. Tai antioksidantai, tiesiogiai kovojantys su uždegimais. Tikrai nepraeikite pro šaldytų mėlynių skyrių parduotuvėje.

13. Sardinės ir silkės sardines

Tai žuvys, kuriose yra cinko, geležies, seleno. Šiose žuvyse taip pat gausu vitaminų D ir B.

spinatai14. Špinatų lapai

Nepamainomas geležies,  folatų, bei  vitaminų A, C ir E šaltinis.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *