Lieknėkite su ridikėliais

Lieknėkite su ridikėliais 


Lieknekite su ridikeliais

Tur būt ne kiekvienas iš mūsų žino, jog gerai mums pažįstami ridikėliai taip pat gali pasitarnauti metant svorį. Ridikėliai puikiai išvalgo organizme susikaupusius šlakus. Tačiau ne visi žino, jog ridikėliai degina riebalus. Ir dar kaip. Ši kukli daržovė puikus fosforo, kalcio ir geležies šaltinis. Ridikėliai anksti sudygsta, todėl yra nepamainomas vitaminų šaltinis ankstyvą pavasarį. Dietologai rekomenduoja valgyti ridikėlius ankstyvą pavasarį ir pavasario metu suvalgyti ne mažiau kaip vieną kilogramą ridikėlių.

Tačiau kaip begirtume ridikėlius, – ne visi jais žavisi. Ridikėlių priešininkai linkę teigti, jog šioje daržovėje yra labai daug vitamino C, dėl ko valgydami ridikėlius neretai persivalgome. Sunku į tai ką ir atsakyti, nes ridikėliuose esantis vitaminas C yra laisvoje formoje ir labai lengvai įsisavinamas. Vitamino C daugiau yra ryškiai raudonuose ridikėliuose. Švieseniuose ridikėliuose šio vitamino yra šiek tiek mažiau.

Ne kiekvienas žino, jog ridikėlių lapai taip pat yra valgomi. Juos galima valgyti kartu su kietai virtais kiaušiniais ar sūriu. Šie lapeliai turtingi ląstelieną, todėl yra tikras vyresnio amžiaus žmonių draugas.

Ridikėlių ir morkų sultys organizmo valymui

Organizmo valymui taip pat galite naudoti ridikėlių ir morkų sultis. Šios sultys paprastai maišomos taip:1 dalis ridikėlių sulčių ir 2 dalys morkų sulčių.

Kaip lieknėti su ridikėliais?

Stebuklų čia nesitikėkite. Tačiau valgydami ridikėlius svorį visgi tirpdysite. Ridikėliuose kalorijų yra nedaug- tik 15 kalorijų 100 gramų ridikėlių. Tačiau ši daržovė padės sureguliuoti jūsų medžiagų apykaitą ir apvalys organizme susikaupusius šlakus. Vien dėl to ją tikrai reikėtų įtraukti į savo racioną.

Kaip rinktis ridikėlius?
  • Ridikėlius rinkitės tik pačius raudoniausius, tačiau neperaugusius. Peraugę ridikėliai yra nevertingi, nes jie sumedėja ir praranda savo naudingąsias savybes.
  • Ridikėlių salotas gardinkite tik augaliniu aliejumi. Taip neprarasite pavasarį taip gyvybiškai būtinų vitaminų.
  • Ridikėlių salotų geriau nesūdykite. Vietoj druskos stenkitės naudoti česnaką.
  • Ridikėlių nereikėtų valgyti kartu su riebiais patiekalais ir saldumynais.
  • Jeigu laikysitės šių rekomendacijų ir kasdien valgysite ridikėlius,- per mėnesį pernelyg nesistengdami galite numesti nuo 3 iki 4 kilogramų.
Ridikėlių ir baziliko salotos

Ridikėlius nuplauti, smulkiai supjaustyti. Bazilikus smulkiai supjaustyt ir sumaišyti su ridikėliais. Salotas apšlakstyti citrinų sultimis bei aliejumi. Jeigu šias salotas valgysite pusryčiams kartu su grikių koše ir per dieną nevalgysite kenksmingo maisto,- kilogramai pradės tirpti.

Ridikėlių ir ridikų salotos

Ridikėlius ir ridikus sutarkuoti burokine tarka. Šie tiek pasūdyti ir gerai paplakti indą uždengus jį dangčiu. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir šiek tiek pasūdyti. Tikrai skanu. Tačiau turi išsiskirti ridikų sultys.

Ridikėlių ir morkų salotos

Morkas supjaustyti šiaudeliais. Ridikėlius supjaustyti riekelėmis. Galima pridėti smulkia tarkuotų obuolių. Pagardinti citrinos sultimi ir aliejumi.

Skanaus!

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *