Kas bendro tarp dietos ir alkoholizmo?

Kas bendro tarp dietos ir alkoholizmo? 


Kas bendro tarp dietos ir alkoholizmo

Floridos mokslininkai atvirai pasisako prieš ypatingai griežtas dietas. Pasirodo, jog ypatingai griežta suvalgomo maisto kontrolė gali privesti prie alkoholizmo.

Floridos Universiteto mokslininkai net 10 metų tyrė 1.4 tūkstančio savanorių moterų grupę. Po 10 metų stebėjimo rezultatai netruko nustebinti. Pasirodo, jog tos moterys, kurių racionas sudarydavo tik 900 kalorijų per dieną tris kartus dažniau sirgo alkoholizmu nei tos, kurios savęs taip griežtai neribojo. Kol kas mokslininkai negali paaiškinti, kodėl taip atsitinka. Manoma, jog tokia griežta dieta sukelia įtampą, kurią moterys tiesiog skandina alkoholyje.

Taigi,- norite laikytis dietos? Taip ir darykite. Tačiau ypatingai griežtą dietą palikite kaimynei.

Pagrindinių alkoholinių gėrimų energetinė vertė

Kokteilyje įprastai yra apie 500 kcal, todėl jis turėtų būti vertinamas daugiau kaip desertas, o ne kaip priedas prie deserto. Kad kokteilis būtų ne toks kaloringas- geriausiai gerkite iš dietinės kolos pagamintus kokteilius.

350 ml alaus, 150 ml vyno ir 50 ml stipraus spiritinio gėrimo turi maždaug tiek pat kalorijų.

Alkoholis nėra dietinis produktas. Tai žino visi. Iš tikrųjų visuose alkoholiniuose gėrimuose yra kalorijų. Gryno alkoholio 1 g degdamas atiduoda 7 kilokalorijas. Tai žymiai daugiau kalorijų, nei jų yyšra baltymuose ar angliavandeniuose. Tačiau džiaugtis dėl to nereikėtų. Alkoholio kalorijos yra tuščios. Tai yra medžiagų apykaitoje jos nedalyvauja ir mūsų kūnui naudos neduoda. O tai, ko organizmas panaudoti negali- jis paprasčiausiai atsikrato arba padeda į atsargas. Deja, mūsų organizmas atsargas supranta kaip riebalus, kurie kaupiami būtent ten kur jų labiausiai ir nenorime matyti- po pilvo, šlaunų ar sėdmenų oda.

1/2 butelio sausojo baltojo vyno turi maždaug 300 kcal. Tačiau cukrus jame sudaro tik 30 kcal, o likusios 300 kcal yra iš alkoholio. Jeigu palyginsime   šias kalorijas su  dietiniais pusryčiais, sudarytais iš 5 valgomųjų šaukštų sėlenų, 1 stikline pieno ir nedideliu bananu- gausime tas pačias 300 kilokalorijų. Tačiau jūsų kūnas papildomai dar gaus 19%  dienos normos baltymų, 34% dienos normos kalcio ir 21% dienos normos geležies.

Ką daryti, jeigu laikotės dietos, o vaišių atsisakyti negalite?

Prieš pakeldami taurelę, būtinai ko nors užkąskite. Šitaip sumažinsite pagundą persivalgyti.

Per dieną jums negalima išgerti daugiau nei 1 vyno taurės ar 1 bokalo alaus. Kitaip dieta bus visiškai nebe dieta.

Jeigu vakarėlio metu jus vaišina alumi- rinkitės tamsųjį alų vietoj šviesaus. Tamsus alus papildomai dar suteikia sotumo jausmą, todėl, yra šansas, jog  jei saugojate savo apimtis, daugiau nei 1 alaus bokalo greičiausiai neišgersite.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *