Ką gali arbata jūsų virtuvėje?

Ką gali arbata jūsų virtuvėje? Ka gali arbata jusu virtuveje

Arbata ne tik skanus gėrimas. Ji gali sušvelninti jūsų kepsnio skonį ir padėti atsikratyti druskos prikimštų prieskonių.

Arbatžolėmis galite įtrinti kumpį,  ar mėsos kepsnį

Žalioji arbata puikiai dera su žuvimi ir daržovėmis. Juodoji arbata suteiks puikaus aromato mėsos kepsniams kepiniams, duonai ir bandelėms. Arbatos mėgėjai teigia, jog arbatžoles galima naudoti taip pat kaip ir prieskonines žoleles.

Arbatžolių mišinys mėsos kepsniui

Jūs galite pasigaminti kvapnų mišinį kepsniui iš žaliosios arbatos.

Jums prireiks

  • 2 arbatinių šaukštelių žaliosios arbatos
  • 1 arbatinio šaukštelio malto imbiero
  • 1/2 arbatinio šaukštelio rupios druskos

Viską sumaišykite ir ištrinkite šiuo mišiniu aliejumi suteptą viščiuką, žuvį (tilapiją ar kardžuvę) arba netgi paprastą varškės sūrelį, jeigu nutarėte jį pakepti orkaitėje.

Mirkykite grybus

Džiovintus grybus ir džiovintus vaisius galite mirkyti ne paprastame vandenyje, o šaltoje arbatoje. Taip juos papildomai užtaisysite kvapnių antioksidantų doze.

Naudokite arbatą kepiniuose

Arbatžolių galite dėti į keksiukų, pyragaičių ir netgi sausainių tešlą. Paprastai į kepinius arbatžolės dedamos šiuo santykiu: imamas vienas arba du arbatžolių šaukšteliai vienai miltų stiklinei. Jeigu norite skanesnių kepinių, vietoj vandens į tešlą pilkite arbatą su pienu. Imama vienas arbatos šaukštelis vienai karšto pieno stiklinei. Paliekama pritraukti 10-15 minučių. Gauta arbata pilama į tešlą vietoj vandens.

Netradiciniai arbatos receptai

Žaliasis matcha kokteilis

Į rytinio smoothie stiklinę iš banano, kale kopūsto ir kokoso vandens įberkite žaliosios matcha arbatos šaukštelį. Energijos užtaisas visai dienai garantuotas.

Juodoji arbata su migdolų pienu

3 chai arbatžolių šaukštelius užplikykite 2 puodeliuose verdančio vandens. Plikykite 5-6 minutes. Gėrimą praskieskite pašildytu migdolų pienų. Įlašinkite du lašelius vanilės ekstrakto. Jeigu norite,- pasaldinkite. Viską apibarstykite tarkuotu muškato riešutu. Skanaus.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *