Išeiginių dienų dieta

Išeiginių dienų dieta 


iseiginiu dieta

Skirta sąmoningajai žmonijos daliai, kuri per išeigines dienas stengiasi nepersivalgyti. Dietos kūrėjai pastebėjo, jog dietos laikytis ypač sunku jeigu dirbate visą savaitę. Tokia dieta vargina, nes turite save smarkiai apriboti ir tuo pat metu privalote atlikti savo pareigas darbe. Išeiginių dienų dieta siūlo elgtis priešingai. Dietos laikytis tuo metu, kai niekas jūsų nevargina ir neerzina- tai yra savaitgalį ar per išeigines dienas.

Kuo ypatinga išeiginių dienų dieta?

Šios dietos principas yra labai paprastas. Per savaitgalį ar išeigines dienas jūs kiek galite ribojate suvartojamų kalorijų kiekį. Per dieną jums leidžiama suvalgyti ne daugiau kaip 1300 kcal. Be to, per išeigines reikia ir pasportuoti- kad kalorijos degtų. Sportuoti galite šokinėdamos per virvutę- bent du kartus per dieną po 15 minučių ar tiesiog pašokti prieš televizorių.

Šeštadienis

Pusryčiai – 1 stiklinė kefyro (iki 3 % riebumo), 100 g ruginės duonos su sūrio gabalėliu
Pietūs 1 indelis konservuotų žaliųjų žirnelių arba kukurūzų, salotos iš 2-3 pomidorų ir 2 agurkų, krapų ir petražolių. Galite pagardinti šlakeliu alyvuogių ar kitokio aliejaus. Galite taip pat valgyti virtų daržovių salotas.
Vakarienė – 100 g neriebios žuvies ir 200 g kefyro.

Nepamirškite, jog privalote aktyviai judėti bent 20-30 minučių.

Sekmadienis

Pusryčiai – žalioji arbata ir 2-3 džiūvėsėliai
Pietūs – 2-3 virtos bulvės, raugintų arba šviežių kopūstų salotos su alyvuogių aliejumi ir kukurūzais
Vakarienė – 200g kefyro, 100 g vištos krūtinėlės, 1 kiaušinis, bet kokios daržovės ar vaisiai

Į ką reikia atkreipti dėmesį
  • Šokinėti per virvutę  reikia bent 15 minučių.
  • Neužmirškite per išeiginę dieną išgerti bent 8 stiklines vandens. Jas reikia gerti po truputį, per visą dieną.
  • Jeigu jau labai norėsite užkąsti- užkandžiaukite lengvu maistu- neriebiu jogurtu, nesaldžiais vaisiais, greipfrutais ar uogomis.
  • Per išeigines nevartokite jokių saldumynų, o taip pat ir  riebių, rūkytų, sūdytų , marinuotų ar aštrių maisto produktų, pusfabrikačių arba fabrike konservuoto maisto, kuriame tikrai yra nemažas kiekis konservantų.
  • Taip pat būtina nevartoti jokio alkoholio,  jokių gazuotų  ar energetinių gėrimų. Leiskite savo organizmui atsigauti nuo bereikalingų apkrovų ir nereikalingų chemikalų.
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *