Dieta – Po švenčių

Dieta – Po švenčių 


dieta po svenciu

Š dieta yra skirta visiems norintiems atgauti jėgas ir prarastas formas po ilgų švenčių – tokių kaip Šv. Kalėdos arba Naujieji metai.  Visi mes esame žmonės ir per šventes leidžiame sau atsipalaiduoti. Tačiau šventės ateina ir praeina, o  priaugti gramai ir kilogramai deja taip ir lieka ten kur jiems patinka. Dietos kūrėjai teigia, jog po švenčių nereikėtų pulti laikytis drastiškos dietos, – taip tik išbalansuosite ir taip ne kokią medžiagų apykaitą. Svarbiausia, jog po švenčių nereikalingus kilogramus mestumėte švelniai ir be didelio krūvio. Dieta taip pat tiks besiruošiantiems sugrįžti į darbą po atostogų. Tačiau jos reikia pradėti laikytis bent 5-7 dienas iki jums sugrįžtant į darbą. Iš esmės tai ne dieta tikrąja to žodžio prasme, tačiau mitybos principai, kurie padės susgrįžti į vėžes.

10 dietos po švenčių mitybos principų

1. Išgerkite bent 1 papildomą vandens stiklinę per dieną

Per dieną jums būtina išgerti bent 1 papildomą vandens stiklinę prie to, ką esate įprate gerti. Šis vanduo padės greičiau išsivalyti nuo toksinų ir neleis kimšti atlikusio maisto į pavargusį skrandį. Alkoholio padarytą žalą pašalinsite greičiau jeigu papildomai išgersite vitamino C ir B grupės vitaminų. Jeigu skrandis tikrai nevirškina – jam pagelbėti vartodami virškinimo fermentus.

2. Vietoj rūgštinio maisto valgykite šarminį

Ryte tik atsikėlusios išgerkite stiklinę vandens su citrina. Skonis tikrai nėra labai malonus, tačiau toks vanduo šarmina  organizmo terpę. Per šventes tikrai valgėte gausiai, o šis maistas be abejonių parūgštino jūsų organizmo terpę, dėl ko ir sulėtėjo medžiagų apykaita.  Jums reikia pradėti valgyti šarminančius maisto produktus – morkas, burokėlius, brokolius, kopūstus, špinatus ir žalias lapines daržoves. Šių maisto produktų taupyti nereikia. Valgykite būtent juos. Jums taip pat galima valgyti finikus, figas, citrinas.

3. Valgykite kuo daugiau ląstelienos

Norite, jog jūsų žarnynas dirbtų pilnu pajėgumu? Pasirūpinkite juo. Valgykite ląstelienos turintį maistą visos dienos metu. Ypač svarbu, jog jūsų pusryčiuose būtų pakankamai ląstelienos. Idealu, jeigu pusryčiams valgysite avižinę košę ir bent vieną pilnų grūdų duonos riekelę.

4. Nevartokite pieno

Kol jūsų organizmas nepradėjo dirbti taip kaip norite, – nevartokite pieno. Pieno produktai rūgština organizmo terpę, todėl bent kelias dieneles nuo pieno, varškės, sūrio ir sviesto susilaikykite.

5. Negerkite kavos

Kava visiškai netinka tiems, kurie nori atlikti organizmo detoksikaciją. Ji pažadina norą smaguriauti ir traukia prie saldumynų. Geriau rytą pradėkite žalios arba juodosios arbatos puodeliu.

6. Stenkitės pajudėti

Į sporto salę bėgti nereikia, tačiau pasistenkite rasti laiko ramiama pasivaikščiojimui grynam ore. Ne namų tvarkymui, bet sveikam atsipalaidavimui. Jums nebūtina išprakaituoti, – tiesiog stenkitės judėti, kad nebūtumėte mieguisti.

7. Venkite saldumynų

Norite apsivalyti – nevalgykite jokio cukraus. Tai reiškia, jog jums negalima valgyti ir tokių patiekalų, kur jis slepiasi – venkite baltos duonos, jogurtų, sūrelių, padažų ir pagardaų.

8. Pasilepinkite pirtyje

Nenorite eiti į sporto salę – galite prakaituoti saunoje ar pirtyje. Tokių yra ir plaukiojimo baseinuose.  Jeigu turite sveikatos problemų ir pirtyje būti negalite – pasidarykite vonią su magnio (Epsomo) druska. Į tokią detoksikuojančią vonią vietoj magnio druskos galite pilti saują sodos, obuolių acto stiklinę, ar pasidaryti prabangią molio vonią.

9. Vieną dieną pabūkite veganais

Po švenčių labai naudinga leisti savo virškinamajam traktui pailsėti. Geriausiai jis pasisilsės jeigu valgysite vegetariškus patiekalus arba maitinsitės veganiškai. Visą dieną galite valgyti šviežius vaisius, šviežias daržoves, riešutus ir sėklas.

10. Susiplakite kokteilį

Smoothies arba tiršti kokteiliai- nepamainoma detoksikacijos priemonė. Tokio kokteilio sudėtyje turėtų būti citrinos, agurko, kopūsto, špinatų . Smoothies paprastai gardinami sėklomis ir prieskoniais.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *