Ar storulėms sunkiau pastoti?

Ar storulėms sunkiau pastoti? 


Ar storulems sunkiau pastoti

Jūsų figūros forma ir apimtys neturi nieko bendra su gebėjimu pastoti. Tačiau cholesterolio kiekis jūsų ir jūsų partnerio kraujyje pasirodo gali padėti arba pakenkti. JAV tyrinėtojai tyrė bandančias pastoti poras ir pastebėjo vieną keistą dalyką. Poros, kurių cholesterolio kiekiai buvo padidėję pastojo žymiai sunkiau nei poros, kurių cholesterolio kiekiai bandant pastoti buvo normalūs. Manoma, jog padidėjęs cholesterolio kiekis blogina moteriškųjų kiaušinėlių ir vyriškos spermos kokybę. Taigi,- norite susilaukti vaikelio,- pasirūpinkite savo sveikata, o kartu su ja pasirūpinsite sveikesniu ir saugesniu nėštumu.

O kaip yra su vaikų sveikata?

Pasirodo, jog polinkis tukti taip pat gali būti susijęs ir su paveldėjimu. Gydytojai teigia, jog vaikų nutukimo rizika taip pat atsiranda jau būsimos mamos nėštumo metu. Šiai dienai yra galvojama, jog pavojingas yra ne tiek pats nutukimas, kiek būsimos mamos cukraus kiekis kraujuje.

Londono Imperatoriškosios Kolegijos gydytojai 2-5 mėnesių stebėjo gestaciniu diabetu sirgusių moterų kūdikius. Jie pastebėjo, jog šių kūdikių kūneliuose yra apie 16 procentų daugiau riebalinio audinio nei po normalaus nėštumo gimusių kūdikių.

Statistikai teigia, jog gestacinis diabetas jau yra siejamas su kūdikio neišnešiotumu ar jo priešlaikine mirtimi. Kai būsimos mamos cukraus kiekis yra padidėjęs, augančio įsčiose kūdikio medžiagų apykaitai gali būti taip pat pakenkta.

Gestacinis diabetas yra vis dažniau pasitaikanti būsena. Šiai dienai jau žinoma, jog 2 tipo diabetu dažniau suserga tie asmenys, kurių motinoms nėštumo metu buvo nustatytas gestacinis diabetas. Kol kas nėra pilnai aišku, kodėl taip yra, tačiau faktai išlieka faktais. Padėties neišgelbsti ir tai, jei po gimdymo mažyliai buvo maitinti natūraliai- tai yra krūtimi. Vieno, dažniau tunka mišinukais maitinami kūdikiai.

Anglijos medikai teigia, jog Jungtinėje Karalystėje nuo viršsvorio kenčia kas penktas  penkiametis ir kas trečias vienuolikmetis. Jau atvirai kalbama, kad šiame amžiuje atsirandantis nutukimas didina riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis vyresniame amžiuje. Todėl su nutukimu bei su juo susijusiomis ligomis yra skatinama pradėti kovoti jau vaikystėje.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *