Anticeliulitinė dieta

Anticeliulitinė dieta 


Aniceliulitine dieta

Anticeliulitinę dietą sukūrė amerikiečių kosmetologė Nicole Ronsard. Iš esmės tai ne dieta, o tikras dešimties dienų gydymosi planas. Ši kosmetologė apie celiulitą prakalbo 1973 metais. Šią dietą ji sėkmingai išbandė su daugeliu pacienčių, todėl manau kovojančios su šia bėda tikrai turėtų susipažinti su dietos aprašymu.

Kaip reikia laikytis anticeliulitinės dietos?
  • Visų pirma iš jūsų mitybos raciono būtina pašalinti visus pieno produktus.
  • Taip pat negalima vartoti cukraus, druskos, alkoholio, kavos, juodosios arbatos.
  • Draudžiami visi riebalai išskyrus augalinį aliejų.
  • Per dieną būtina gerti daug skysčių. Geriausias skystis- paprastas negazuotas vanduo. Jo reikia išgerti mažiausiai 1.5 litro per dieną.
  • Valgyti būtina griežtai pagal nustatytas taisykles, nieko nekeičiant.
  • Visą dietos laikymosi laikotarpį yra būtina sekti kiek suvartojate mineralų. Būtina stengtis suvartoti kuo daugiau kalio. Tačiau kalis į jūsų organizmą turi patekti iš augalinio maisto. Geriausiais kalio šaltiniais N. Ronsard laiko avokadus, bananus, apelsinus, uogas, arbūzus ir dynes, bulves, burokėlių lapus, morkas, moliūgus, pastarnokus, pupeles ir lęšius bei daigintus ir neskaldytus grūdus.
  • Nuo vaisių odelės lupti nerekomenduojama. Juos tiesiog nuplauti po tekančiu vandeniu.
  • Rekomenduojama valgyti kivius, papajas, ananasus, mangus.

Taip – 1 šviežiai spaustų morkų stiklinėje yra 800 mg kalio.

Anticeliulitinės dietos meniu
1 ir visos neporinės dienos (1,3,5,7,9)

Šiomis dienomis valgomi tik švieži vaisiai ir šviežios daržovės. Juose turi būti kuo mažiau cukraus . Šiomis dienomis siūloma valgyti obuolius, apelsinus, mango ir kivius.

Pusryčiams valgomi vaisiai.
Pietums valgoma lėkštė  šviežių daržovių salotų, kurią galima pagardinti šlakeliu aliejaus. Geriausia vartoti alyvuogių aliejų. Negalima vartoti nei druskos nei padažų. Į salotas rekomenduojama pridėti migdolų, saulėgrąžų sėklų arba migdolų.
Vakarienei – tokia pati salotų lėkštė, tačiau į ją reikia dėti daigintų kviečių arba daigintų pupelių ar daigintos sojos. Taip pat suvalgomas vienas vaisius. Vaisių reikia valgyti pirmiausia. Tik po to salotas.

Antroji diena
  • Visą dieną valgomi tik vaisiai. Negalima valgyti bananų.
Ketvirtoji ir likusios porinės dienos (6,8,10 diena)
  • Galima suvalgyti šiek tiek virtų daržovių, vandenyje virtos košės (grikių, ryžių, avižų). Tačiau pageidautina, jog tai būtų tik dalis jūsų suvartoto maisto. Galima valgyti jogurtą, tačiau nerekomenduojama. Pirmiausia yra valgomos šviežios daržovės ir tik po to valgomos virtos daržovės.
Nustojus laikytis dietos rekomenduojama
  • Vieną kartą per savaitę rekomenduojama iškrovos diena.
  • Būtina aktyviai sportuoti. Labiausiai tinka ėjimas, plaukimas ir važiavimas dviračiu.
  • Gerai maudytis druskos voniose.

Kiti mitybos specialistai siūlo vietoj mėsos valgyti neriebią žuvį, vietoj gatavų padažų salotas gardinti citrinų sultimis ir maltais pipirais. Jeigu geriate pieną, – vietoj jo vartoti kefyrą ar neriebų jogurtą. Duoną ir makaronus keisti pilno grūdo košėmis. Kavą keisti žaliąja arbata.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *