Obuolių acto dieta

Obuolių acto dieta 

obuoliu-acto-dieta

Obuolių actas nuo seno gerbiamas kaip puiki daugelį negalavimų gydanti priemonė. Amerikiečių gydytojas D. Jarvis pastebėjo, jog reguliariai vartojamas obuolių actas padeda atgauti jėgas bei atstato normalią rūgščių ir šarmų pusiausvyrą organizme.

Jis pasiūlė mitybos planą, kurio pagrindas yra žuvis, jūros gėrybės, vaisiai ir daržovės. D. Jarvis siūlo vengti mėsos ir riebalų bei reguliariai vartoti obuolių actą.

Ką apie obuolių actą sako medikai?

Obuolių actas iš tiesų gerina virškinimo procesus ir derinant jį su dietine mityba, iš tiesų gali padėti sulieknėti. Yra tikrai įrodyta, jog reguliariai vartojant obuolių actą savijauta pagerėja.Tačiau pats obuolių actas nėra kuo nors išskirtinis. Jūs taip pat puikiai jausitės vartodami natūralų  iš kitų uogų ar vaisių pagamintą-  vyšnių arba serbentų  actą.

Kaip pasigaminti obuolių actą?

D. Jarviso receptas

Obuolius nuplauti, išpjauti pažeistas vietas ir sutarkuoti burokine tarka.

Tarkius reikia sudėti į švarų stiklinį indą ir atskiesti šiltu virintu vandeniu. 1 litrui vandens imama 800 g tarkuotų obuolių.

Į kiekvieną litrą vandens papildomai yra dedama 100 g medaus arba cukraurs ir po 10 g mielių arba po 20 g sausos juodos duonos.

Pirmąsias 10 dienų indas laikomas atvirai 20-30 C temperatūroje. Jį reikia du kartus per dieną permaišyti mediniu šaukštu. Po 10 dienų skystis nukošiamas per švarų marlinį audinį ir perpiliamas į kitą stiklainį. Jeigu norite, papildomai dar kartą galite pridėti medaus santykiu 1 litras skysčio-50 g medaus.

Po to stiklainis užrišamas marle ir dar kartą statomas į šiltą vietą, kur jis dar turėtų rūgti apie 40-60 dienų.

Suraugintą actą yra būtina nufiltruoti ir supilstyti į butelius. Taip pagamintas actas saugomas tamsioje vietoje 6-8 Celcijaus laipsnių temperatūroje.

Bobutės receptas

Actą galima pasigaminti ir paprasčiau. Tiesiog surinkite didelį puodą obuolių liekanų bei lupenų, sudėkite į platų puodą ir leiskite joms paruduoti. Po to jas užpilkite vandeniu, ir puodą uždenkite marle. Šį puodą reiktų padėti į ramią tamsią vietą. Per kelias dienas pradeda darytis drumzlėtas skystis- puiku, jūsų actas pradėjo rūgti. Leiskite jam išrūgti bent 1 mėnesį, po to nukoškite ir išpilstykite į butelius.

Obuolių acto dieta- ką daryti?

Esant nutukimui taip paruoštą obuolių actą rekomenduojama vartoti taip

2 arbatinius šaukštelius obuolių acto praskiesti 1 stikline vandens ir gerti po 3-4 kartus per dieną po valgio.

Kitų autorių duomenimis po 2 šaukštelius obuolių acto yra pilama į pusę litro vandens. Acto vanduo geriamas taip kaip norite visos dienos metu.

Šitaip metant svorį pirmuosius rezultatus pastebėsite anksčiausiai po 2 mėnesių. Tačiau tikrieji rezultatai bus stebimi vėlai – tik po 2 metų.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *