Ledo dieta

Kuo ypatinga ledo dieta ? 


ledo dieta

Šią dietą pasiūlė Didžiosios Britanijos gydytojas gastroenterologas Brajanas Vaineris. Jis sukūrė naują svorį mažinančią dietą, kuri remiasi paprasta ledo savybe deginti kalorijas. Pilnai šią dietą jis aprašė knygoje to paties pavadinimo knygoje ,, Ledo dieta“ (The Ice Diet).

Pasak gydytojo Vainerio ledo dieta ne tik padeda sudeginti ant pilvuko susikaupusias riebalų atsargas, bet ir padeda atsikratyti pomėgio valgyti pernelyg kaloringą maistą. Dieta ypatinga tuo, jog valgant ledą, jums nereikia dėti jokių pastangų, – nes ledą tirpdo jūsų kūnas aktyviai degindamas kalorijas.

Daktaras Vaineris ledą priskiria prie neigiamas kalorijas turinčių maisto produktų.

Pasak jo, norint sudeginti po 160 kalorijų per dieną, jūs turite kasdien suvalgyti po 1 litrą ledo. Palyginimui – tam kad sudegintumėte 160 kalorijų sportuodami jūs turite nubėgti 1600 metrų arba 1.6 kilometro.

Valgant ledą taip pat išnyksta apetitas ir tiesiog netraukia valgyti maisto produktų, kurie pasižymi dideliu kaloringumu.

Kaip laikytis ledo dietos?

Ledo dietos principas yra labai paprastas:

  • Ledo negalima valgyti šaltuoju metų laiku.
  • Per dieną negalima suvalgyti daugiau kaip 1 kilogramo ledo.
  • Tam kad per savaitę numestumėte nuo 3 iki 5 kilogramų svorio jūs turite nevalgyti jokio karšto ar šilto maisto – tik šaltą.
  • Idealus metas šiai dietai yra vasara, kai aplinkui yra karšta.
Ką sako skeptikai?

Skeptiškai nusiteikusių medicinos atstovų nuomonė yra vienareikšmiška: tam, kad jūs netektumėte 450 gramų svorio, jums reikės suvalgyti nei daugiau nei mažiau kaip 26 ledo kilogramus.

Kam netinka ši dieta?

Ledo dietos negali laikytis turintys susilpnėjusį imunitetą. Nes laikantis šios dietos galima lengvai peršalti.

Ledo dieta tikrai nėra  tokia jau ir nekalta. Pats gydytojas perspėja, jog ledas, uždėtas ant liežuvio, užšaldo jūsų skonio receptorius. Todėl nustoję laikytis šios dietos gali pakliūti į diabeto pinkles, nes skonio pojūčiai bus iškreipti bent kelias savaites- kol skonio receptorių ląstelės atsistatys.  Po varginančios dietos žmonės paprastai yra linkę pasmaguriauti šokolado gabalėliu, tačiau dėl skonio receptorių pokyčių, saldumynų galima labai lengvai persivalgyti ir su kaupu susigrąžinti tai, ką taip sunkiai prarado.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *