Citrinų ir medaus dieta

Citrinų ir medaus dieta 


Citrinu ir medaus dieta

Kuo ypatinga citrinų ir medaus dieta?

Iš esmės tai ne dieta, bet iškrovos diena. Tačiau šią iškrovos dieną jūs geriate tik mineralinį vandenį  praskiestą citrina.

Citrinos padeda nuslopinti alkio jausmą. Jose taip pat yra daug vitamino C, kuris suteiks jums jėgų ir padės jaustis žvaliai.

Šios dietos patariama laikytis tik vieną dieną todėl drąsiai ją galite vadinti citrinų iškrovos diena. Ilgiausiai jos galima laikytis tris dienas.

Ko jums prireiks laikantis citrinų ir medaus dietos?

Visą dieną jūs gersite citrinų ir medaus gėrimą, kuriam prireiks

  • 1,5 litro negazuoto mineralinio vandens
  • 8 citrinų
  • 2-3 valgomųjų šaukštų medaus
  • 1-2 arbatinių šaukštelių maltų raudonųjų pipirų
Kaip paruošti citrinų ir medaus gėrimą?

Išspausti sultis iš visų citrinų. Į sultis įmaišyti medų ir maišyti mediniu šaukštu tol, kol jis ištirps. Į sultis įmaišyti pipirus ir viską praskiesti mineraliniu vandeniu. Galima gerti su ledo kubeliais.

Papildomai per dieną jūs dar galite išgerti žaliosios arbatos.

Šios dietos pasekėjai teigia, jog medus suteikia jums jėgų, pipirai paskatina medžiagų apykaitą ir kraujotaką, o citrina padeda išvalyti šlakus iš organizmo.

Besilaikantys šios dietos teigia, jog šią dietą iškęsti yra  tikrai nesunku. Mes patys jos nesilaikėme, todėl remiamės tik kitų žmonių atsiliepimais.

Kad dieta būtų efektyvesnė ir lengviau pakeliama, jums dar yra siūloma pasilepinti sodos vonia ( į šiltą vonią suberiama 1/4 arba 1/2 geriamosios sodos). Į šią vonią galite įlašinti 10-15 lašelių  aromatinio citrinos, apelsinų arba greipfrutų aliejaus.

Kam netinka ši dieta?

Citrinų ir medaus dieta tikrai netinka vaikams ir paaugliams. Jos  griežtai yra negalima laikytis  jeigu jūs sergate cukralige.  Ji taip pat visiškai netiks, jeigu jūs esate alergiški medui ar bičių produktams. Ji netinka ir tiems , kas yra alergiški citrusiniams vaisiams – citrinoms, apelsinams, mandarinams ar greipfrutas. Tą dieną, kai laikotės dietos, nei intensyviai sportuoti, nei sunkiai fiziškai dirbti nereikėtų- nes dieta ir taip gan varginanti. Ar jūsų sveikatos būklė leidžia laikytis šitiokios griežtos dietos gali pasakyti tik jus gydantis gydytojas.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *