15 dalykų, kurie trukdo mesti svorį

15 dalykų, kurie trukdo mesti svorį -arba kaip išsilaikyti laikantis dietos 15 dalyku kurie trukdo mesti svori

Kiek kartų esate sau sakę, jog nuo rytojaus tikrai pradėsite laikytis dietos? Neabejoju, jog taip atsitiko ne kartą ir ne du. Tačiau visada atsitinka taip, jog vos tik pradedate laikytis tos vienintelės dietos, kažkas netikėtai pradeda jus gundyti. Ir gundo tiesa pasakius visais įmanomais ir neįmanomais būdais. Psichologai sudarė būtent tokių trukdymų sąrašą, kuris padės nugalėti pagundas, joms dar neiškilus.

Taigi, ką jums reikia žinoti, norint efektyviai mesti svorį?

1.Pažinkite tuos, kas jums trukdo

O trukdyti jums gali bet kas. Jūsų mylimas partneris, negailintis jums dideliausios makaronų porcijos. Bendradarbė, kuri iš kavinės atnešė keksiuką būtent jums. Arba mylima mama, kuri išvirė būtent tokius cepelinus, kuriuos jūs dievinate. Kai tik jūs iš anksto nusiteiksite, jog šie žmonės neturi būti šalia jūsų tuomet kai laikotės dietos,- pasidarys lengviau.Jeigu jau negalite nuo jų pasislėpti- apgalvokite kaip atremsite jų gundymus- įsimesite sveikuolišką užkandį į darbą, įsigysite mažesnę lėkštę ar tiesiog nekelsite telefono ragelio. Tik jūs žinote kaip galite pasipriešinti užkietėjusiems gundytojams.

2.Planuokite savo meniu

Dieta todėl ir yra dieta, jog yra suplanuota. Tai reiškia, jog efektyviausiai svoris kris tuomet, kai tikrai žinosite ką, kada ir kaip valgysite. Kaip tai geriausiai padaryti? Savaitgalį geriausia rasti valandėlę laiko ir susiplanuoti visos savaitės meniu. Taip jūs išlošite dvigubai- sutaupysite maisto produktams ir neprisipirksite to ko nereikia. Kad ši taisyklė būtinai veiktų- sąrašą pasiimkite į parduotuvę. Vienas svarbus momentas- į parduotuvę neikite alkana. Jokiu būdu.

3.Nekovokite su viršsvoriu vieni

Vienas lauke ne karys. Norite, jog artimieji jus suprastų? Ramiai jiems paaiškinkite kodėl ir ką jūs darote. Dar daugiau – suburkite palaikymo komandą, kuri padės jums sportuoti, gaminti ar tiesiog neleiskite jiems kramsnoti jūsų akivaizdoje.

4.Nesilaikykite dietos tam nepasiruošę

Jeigu jau nusprendėte laikytis dietos, bent dvi savaites prieš tai rašykite maisto dienoraštį. Šiame dienoraštyje pravartu žymėtis viską ką įsidedate į burną. Tačiau dar svarbiau pažymėti ką ir kaip veikėte- sėdėjote, vaikščiojote, žiūrėjote televizorių. Dietai trukančius įpročius pastebėsite lengviau, jeigu žinosite kada jie jus užklumpa. Taip bus lengviau juos įveikti.

5. Užmirškite žodį ,,negalima“

Mūsų smegenys yra surėdytos būtent taip, jog nori to, kas yra draudžiama. Jeigu jūs uždrausite sau smaguriauti makaronas, – būkite tikri, būtent jų ir norėsite. Ir ne tik norėsite- trokšite. Kad taip neįvyktų, net ir laikydamosi sunkiausios dietos, šiek tiek pagudraukite ir leiskite sau retsykiais nusižengti.

6.Neprikraukite šaldytuvo

Tur būt pastebėjote, jog dietos tikrai neįmanoma laikytis tuomet, kai šaldytuvas yra pilnas. Taigi, tuomet kai nutarėte pagaliau susiimti- ištuštinkite šaldytuvą. Kuo mažiau pagundų, – tuo lengviau laikytis dietos

7. Pamirškite žodį- stora

Norite būti liekna- tai ir įsivaizduokite save liekną. Esate graži, liekna ir taškas.

8. Raskite laiko asmeniniams pomėgiams

Išmokite atsipalaiduoti ir skirkite laiko savo asmeniniams poreikiams. Moksliniai tyrimai parodė, jog gyvenantys pastovioje įtampoje asmenys išskiria daugiau hormono kortizolio. O kortizolio perteklius skatina riebalų kaupimąsi aplink juosmenį.

9. Nebijokite pasilepinti

Alkis neretai tėra mūsų kūno bandymas atkreipti dėmesį į save. Dievulis jums davė kūną, kurį reikia mylėti ir lepinti. Kaip? Aromatine vonia, gera knyga, maloniais kvepalais. Vis dėlto alkis ima viršų? Jums gali padėti šie malonumo centrus stimuliuojantys patiekalai iš kalakutienos, avokadų, lašišos ir kiaušinių. Visuose šiuose produktuose yra triptofano, kuris skatina laimės hormono serotonino gamybą.  Jais galite pasilepinti tada, kai tikrai to norite.

10.Tinkamai pasirinkite užkandžius

Visi žinome, jog kramsnoti pradedame pavargę ar susijaudinę. Todėl tam ir pasiruoškime. Mokslininkai pastebėjo, jog išvargę žmonės dažniausiai renkasi riebų maistą.Taigi, pagal savo dienotvarkę pasirinkime užkandžius. Dienos metu geriausia užkandžiauti sausais vaisiais, jogurtais ar ryžių traškučiais. Tačiau vakare grįžus iš darbo geriau rinktis užkandžius  iš šviežių daržovių.

11. Tapkite etikečių žinovais

Ne paslaptis, jog dauguma jaunų moterų dirba tiek daug, jog grįžusios namo tiesiog neturi jėgų suktis prie puodų. Taigi, jeigu jau perkate iš anksto pagamintą maistą- stenkitės pirkti tokį, kurio etiketėse puikuotųsi šie skaičiai – mažiau nei 5 g riebalų 100 g produkto ir mažiau nei 5 g cukraus 100 g produkto. Perkant tokius maisto produktus, savo svorį seksite žymiai lengviau.

12. Į tikslą eikite mažais žingsneliais

Numesti daug svorio tikrai galima. Tačiau jis dažniausiai grįžta su dar didesniu pliusu. Kad taip neįvyktų, užsibrėžkite nedidelius, tačiau realius tikslus. Norite įlysti į dviem dydžiais mažesnę suknelę? Tikslas tikrai neblogas, tačiau tai tikrai užtruks gan ilgai. Motyvacijos neprarasite, jei šį tikslą suskaldysite į mažesnes sudedamąsias dalis. Pavyzdžiui, nutardamos numesti  500- 1000 gramų per savaitę. Atrodytų nelabai daug. Tačiau per dvi savaites susidarys visas kilogramas arba du.

13. Stenkitės suprasti kaip ir kada jūs lieknėjate

Tai reiškia ne tik dietą. Tačiau ir jūsų svajones. Svajokite apie tai, ką darysite kai jau būsite tiek liekna, kiek to trokštate.

14. Gerbkite savo alkį

Alkis yra puikus gamtos duotas jausmas, skirtas mus apsaugoti nuo išsekimo. Stenkitės išmokti suprasti kada jūs iš tikro alkana. Kai norėsis valgyti, pabandykite ramiai atsisėsti ir uždėti ranką ant savo skrandžio. Jeigu tikrai nutarėte, jog esate alkana,- puiku, valgykite drąsiai. Tačiau valgykite lėtai ir tik tol, kol alkio nebejusite. Svarbiausia laiku sustoti. Jūs turite pajusti kada alkis išnyko ir nuo stalo pakilti anksčiau nei skrandis bus prikimštas iki galo.

15. Motyvuokite save

Prieš pradėdama laikytis dietos, sudarykite sąrašą priežasčių, kodėl jūs to norite. Kuo jis ilgesnis- tuo geriau. Tai jūsų sąrašas, padedantis suprasti, kodėl būtent dabar jūs norite numesti svorį. Laikykite šį sąrašą jums patogioje ir matomoje vietoje. Kai tik atsiras priežastis nusižengti savo pasiryžimui- perskaitykite šį sąrašą iš naujo. Kad ir penkioliką kartų. Skaitykite tol, kol pripažinsite, jog šios priežastys jums tikrai svarbios ir dėl jų neverta nusižengti dietai.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *