Vaivorykštės dieta

Vaivorykštės dieta 

Vaivorykstes dieta

Vaivorykštės dietos kūrėjai yra įsitikinę, jog ši dieta tiks ir patiks peržengusioms trisdešimties metų slenkstį. Tai nenuostabu. Daugiau nei 90% vyresnių nei 30 metų moterų skundžiasi vienokiais ar kitokiais nemaloniais pojūčiais krūtyse. Norinčioms išvengti šių nemalonumų ir siūloma ši daržovių dieta.

Gydytojai yra įsitikinę, jog mastopatijos simptomus palengvina dieta, kurioje yra kuo daugiau ir kuo įvairesnių daržovių. Taigi, turint tai galvoje ir buvo kuriama ši dieta.

Dietos trukmė- septynios dienos. Ji nežada visiškai jūsų išvaduoti nuo krūtų susirgimų, tačiau autoriai teigia, jog tikrai pasijusite bent jau žvalesnėmis.

Pirmadienis – balta spalva

Tai reiškia, jog šiandien reikėtų  valgyti baltos spalvos daržoves- aguročius ir kopūstus, kalafiorus ir ridikus, Kaip juos paruošite- tik jūsų skonio reikalas. Neužmirškite, jog šios daržovės turėtų sudaryti jūsų pirmadienio raciono pagrindą. Taip jūs apsirūpinsite pakankamais vitamino C bei ląstelienos kiekiais. Jeigu prie daržovių norėsis dar kažko- galite drąsiai mėgautis rauginto pieno produktais- kefyru, varške, baltu sūriu. Taip palengvinsite savo žarnyno darbą.

Antradienis – raudona spalva

Raudonos spalvos vaisiuose ir daržovėse yra daug antioksidantų. Niekas jau neabejoja jog šios stebuklingos medžiagos užkerta kelią vėžiui, todėl antradienį geriausia reikėtų smaguriauti patiekalais su raudonąja paprika ir pomidprais. Nemėgstate pomidorų- lepinkitės braškėmis, spanguolėmis arba avietėmis. Jeigu visgi norite ko nors stipresnio – galite smaguriauti krevetėmis. kurios padės sustiprinti imunitetą. Juoalb, jog krevečių sultinys gali tapti puikiu pagrindu trintai pomidorų sriubai. Nenorite sriubos- gardžiuokitės kimštais pipirais arba kimštais pomidorais.

Trečiadienis- žalia spalva

Žalios spalvos daržovių nauda niekas neabejoja. Tačiau daugiausia naudingų savybių turi briuselio kopūstai, brokoliai ir jūros dumbliai. Šiose daržovės daug jodo, kuris būtinas skydliaukės sveikatai. Na o kopūstinėse daržovėse yra gliukozinolatų, kurie stabdo krūtyse vykstančius uždegiminius procesus, todėl dažnai valgomi, jie tikrai gali užkirsti kelią krūties vėžiui. Jeigu nusibodo virtos ir šviežios daržovės- galite drąsiai jas užkepti į apkepą ar pagardinti jomis picą. Brokoliai ir briuselio kopūstai puikiai dera su kiaušiniais, ankštiniais pipirais ir sūriu. Nebijokite eksperimentuoti.

Ketvirtadienis- oranžinė spalva

Oranžinės spalvos daržovėse gausu antioksidantų, Tačiau jie taip pat yra puikus karotinoidų šaltinis. Karotinoidai taip pat saugo nuo krūties vėžio, todėl  šią dieną siūloma gardžiuotis būtent šios spalvos vaisiais ir daržovėmis. Morkos, moliūgai, saldžiosios bulvės, jamsai, persimonai, persikai, abrikosai, mandarinai, apelsinai- tai šiai dienai siūlomi maisto produktai. Iš jų galite pasigaminti ne tik salotas, tačiau ir puikius apkepus, putėsius, desertus. Na, o jeigu šiuos patiekalus pagardinsite riešutais arba erštkėtrožių vaisiais, – ko gero rytojui nieko ir neatliks.

Penktadienis – violetinė spalva

Violetinės spalvos daržovėse gausu antocianų. Jie taip pat užima nemenką vietą kovoje su vėžinėmis ląstelėmis. Taigi todėl penktadieniui siūlomi patiekalai, kuriuose yra baklažanų, raudonųjų kopūstų, mėlynių, aronijų, šeivamedžio, juodųjų serbentų.Nenorite jų valgyti po vieną? Prisiminkite smagų prancūzų patiekalą ,,ratatouille“. Pagaminti jį labai nesunku- tiesiog gilioje keptuvėje apkepkite baklažanus, spogūnus ar porus, keletą česnako skiltelių, pomidorus ir šampinjonus. Viską užbarstykite tarkuotu sūriu, -ir savaitgalio sulauksite pakylėtoje nuotaikoje.

Šeštadienis – aukso spalva

Aukso geltonumo daržovėse gausu liuteino bei serotonino. Šios medžiagos šarmina mūsų ląstelių terpę, ir taip trukdo vystytis u-uždegimui. Šeštadienį jums siūloma gardžiiuotis patiekalais, kuriuose yra geltonisos paprikos, saliero, kiukurūzų, keptų svogūnų. Norite ko nors stipresnio? Drąsiai virkite vištienos sultinį ar išsikepkite omletą. Na o desertui rinkitės arbatą su citrina, bananą arba ananaso gabalėlį.

Sekmadienis- valgykite tai ką norite

Tačiau neužmirškite, jog sekmadienį reikėtų suvalgyti vieną iš labiausiai patikusių visos savaitės patiekalų. Tik nepersivalgykite.

Būkite gražios ir sveikos.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *