Ar gazuoti gėrimai artina senatvę?

Ar gazuoti gėrimai artina senatvę? 

Ar gazuoti gerimai artina senatve

Pasirodo, jog tarp artėjančios senatvės ir gazuotų gėrimų ryšys tikrai yra. Amerikiečių mokslininkai nustatė, jog smaguriaujantys gazuotais gėrimais sensta greičiau, Senėjimo procesai paspartėja dar labiau, jeigu gazuoti gėrimai yra saldūs.

Kaliforinijos universiteto tyrinėtojai teigia, jog gazuoti gėrimai trenkia net dvigubą smūgį mūsų medžiagų apykaitai, Visų pirma jie sulėtina mūsų medžiagų apykaitą ir dėl to pradedame tukti. Tačiau tai nėra vienintelė jų daroma žala- šie gėrimai skatina ląstelių apmirimą, o tai neišvengiamai priartina senatvę.

Kad šie teiginiai yra teisybė, jie įrodė tirdami 500 asmenų grupę. Tiriamųjų amžius syvravo tarp 25 ir 65 metų. Visų tiriamųjų sveikatos būklė buvo visiškai puiki.

Tačiau reguliariai geriančių gazuotus gėrimus asmenų chromosomų galai buvo pakitę. Šie chromosomų galai yra vadinami telomerais ir yra artėjančios senatvės požymis. Įdomu tai, jog visiškai negeriančių gazuotų gėrimų asmenų grupėje šių pokyčių nebuvo pastebėta.

Tyrėjai padarė išvadą. jog gazuotų gėrimų mėgėjai senatvės sulaukia vidutiniškai 5 metais anksčiau nei jų negeriantys.

Medikai kol kas garsiai apie tai nekalba, tačiau kai kurių šalių gydytojai jau pradeda siūlyti gazuotų gėrimų neparduoti vaikams ir nepilnamečiams iki 18 metų.

O gazuotas vanduo- kenkia ar ne?

Vieningos nuomonės šiuo metu kaip ir nėra. Tikrai yra pastebėta, jog prieš valgį išgertas gazuotas  šaltas vanduo paskatinis skrandžio sulčių išsiskyrimą ir žarnų peristaltiką, ir netgi pagerins apetitą. Tik gerti jį reikia ne vėliau kaip prieš 15 minučių prieš  valgį. Jeigu jūsų skrandžio rūgštingumas yra padidėjęs,- gazuotą vandenį reikėtų gerti šiltą,. tai yra kambario temperatūros. Tačiau jis šiuo atveju turi būti geriamas 30-45 minutes iki valgymo.

Gazuotas vanduo ateis į pagalbą, jeigu jums kietėja viduriai. Šis vanduo skatina žarnyno peristaltiką, nes jame esanti angliarūgštė judina žarnas. Tačiau yra žmonių, kuriems gazuotas vanduo netinka . Taip yra jeigu skrandžio rūgštingumas yra padidėjęs arba yra stemplės refliuksas- GERL.

Perkant gazuotą vandenį taip pat reikėtų perskaityti ir jo pakuotės etiketę. Kasdieniniam vartojimui skirtame vandenyje turėtų būti nedaug druskų . Jeigu jame yra  daugiau kaip 1 g/l, tokį vandenį galima gerti tik rimtai pasportavus ar  esant didesniam druskos poreikiui.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *