Jogurto dieta

Jogurto dieta 


Jogurto dieta

Dietos kūrėjai  teigia, jog jogurto dieta yra  subalansuota ir padės jums  numesti nuo 5 iki 6 kilogramų per 10 dienų. Jos laikytis nėra sunku, nes visą dietos laikymosi laikotarpį jums leidžiama vartoti gan daug  ir įvairių maisto produktų. Jūs galite valgyti  ne tik virtą mėsą, bet ir  daržoves, šviežias  uogas ir net džiovintus vaisius. Dietos galima laikytis 14 dienų, po to reikia daryti pertrauką. Kartoti šią dietą galima ne anksčiau kaip po 2-3 mėnesių.

Leidžiami produktai
  • Laikantis šios jogurto dietos per dieną būtina suvalgyti 500 gramų -0.5 litro natūralaus jogurto. Jeigu jūs mėgstate geriamą jogurtą, drąsiai galite jį vartoti, tačiau jo taip pat reikės išgerti 500 ml.
  • Kas kartą prieš valgį būtina išgerti pusę stiklinės šiltos arbatos. Tik išgėrę šiltos arbatos galite  valgyti jogurtą. iš leidžiamų vaisių galite gaminti salotas ir jas užpilti jogurtu.
  • Jūs galite  gerti  nesaldintą žaliąją ir juodąją arbatas ,  negazuotą mineralinį vandenį ir sultis. Dietos kūrėjai leidžia gerti granatų, apelsinų, greipfrutų, vyšnių, obuolių, daržovių sultis. Sultis siūloma gerti per pertraukas tarp valgių, tačiau piktnaudžiauti jomis nereikėtų, nes jos turi daug kalorijų.
  • Per dieną jums leidžiama suvalgyti iki 300 g šviežių vaisių.
  • Laikantis jogurto dietos galima valgyti obuolius, apelsinus, greipfrutus, mandarinus ir citrinas. Saldžių vaisių geriau nevalgyti.
  • Vakarienei galima prie jogurto papildomai suvalgyti ne daugiau kaip 100 g liesos mėsos ir lėkštę salotų (šviežių agurkų, pomidorų, žalumynų).
Draudžiami produktai

Visą dietos laikymosi laikotarpį jums draudžiama valgyti melionus, kriaušes ir vynuogės. Tai yra-  saldžiuosius vaisius.

Jogurto dietos privalumai
  • Dietos laikytis nesunku.
  • Svoris krintai lengvai ir greitai.
  • Dieta sukurta iš įprastų ir palyginus nebrangių maisto produktų. Laikantis šios dietos gaunate pakankamai ląstelienos bei gerųjų žarnyno veiklą reguliuojančiųjų bakterijų, todėl  žarnynas dirba puikiai , susireguliuoja jo veikla.
Dietos trūkumai

Svoris krenta labai greitai, todėl taip greitai jį numetus,jis gali greitai ir ataugti.Taigi galite patekti į yo-yo spąstus.

Dieta netinka alergiškiems asmenims, taip pat sergantiems virškinimo organų sistemos ligomis.

Laikantis dietos gaunama mažokai natūralių vitaminų, todėl jų reikia vartoti papildomai.

Pavyzdinis Jogurto dietos meniu vienai dienai

Pusryčiai

Pusė puodelio arbatos be cukraus
Nedidelis indelis jogurto želė su avietėmis
Pusė stiklinės granatų sulčių.

Pietūs

1 stiklinė arbatos
Jogurto sriuba (į jogurtą sudėkite nuluptus ir susmulkintus agurkus bei  žalumynus. Sriubą galima pagardinti šlakeliu aliejaus ir šlakeliu baltojo vyno  arba baltojo  acto),
100 g virtos mėsos su agurkų-pomidorų salotomis. Salotas galite paskaninti žalumynais,
Jogurtas
Pusė stiklinės granatų sulčių

Pavakariai

200 g pomidorai su jogurtu
Mineralinis vanduo

Vakarienė

Arbata
200 g šparaginių pupelių su jogurtu
Skiestos granatų sultys.

Pastaba: Vakarienę būtina valgyti  ne vėliau kaip 4 valandas  prieš miegą.

Tarp valgymų jums  galima gerti sultis.

Sultis galima pirkti ir parduotuvėje, tačiau jos turi būti natūralios ir be jokių dažiklių ar konservantų. Geriau jas per pusę skiesti virint vandeniu (1:2). Geriausiai šiai dietai tinka granatų sultys. Kad dieta būtų efektyvesnė, sulčių reiktų atsisakyti.

 

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *