Angelos Dowden dietos planas

Angelos Dowden dietos planas


pinup

Angelos Dowden dietos planas  yra skirtas laikytis 10 dienų. Dietos kūrėjai teigia, jog laikydamiesi Angelos Dowden dietos per 10 dienų liemens apimtį sumažinsite 2.4 cm.

Kuo ypatinga ši dieta?
  • Visi valgiai yra mažai kaloringi. Dietos kūrėjai stengėsi į šį mitybos planą įtraukti nedaug cukraus turinčius maisto produktus, siekdami, kad cukraus kiekis kraujuje nešokinėtų paros bėgyje.
  • Dietoje siūloma vartoti daug ląstelienos turinčių patiekalų- tai sumažina pilvo pūtimą ir skatina jūsų virškinimo sistemos darbą.
  • Šioje dietoje gausu daug kalio turinčių maisto produktų. Tai palengvina natrio ir skysčių išskyrimą iš jūsų organizmo.
Ką galima valgyti šios dietos metu?
  • Dešimt dietos laikymosi dienų jūs turite pasirinkti vieną iš pusryčių, pietų ir vakarienės patiekalų.
  • Visą dietos laikymosi laikotarpį stenkitės išgerti nuo 6 iki 8 stiklinių paprasto negazuoto vandens.
  • Kasdien būtina išgerti po 250 ml nugriebto (1% riebumo) pieno arba  tokį pat kiekį migdolų pieno.
Pusryčiai

Pasirinkite vieną iš siūlomų variantų:

  • 1 kietai virtas kiaušinis sutrintas su 85 g rikotos sūrio, pagardintas saujele žalių svogūnų laiškų.
  • 1 mažas skrebutis pabarstytas sėklomis.

Arba
Košės lėkštė išvirta su pusiau nugriebtu pienu, pabarstyta 1 arbatiniu šaukšteliu smulkintų pekano riešutų ir šiek tiek klevų sirupo.

Arba
Kiaušinienė iš 2 kiaušinių, patiekta su ant grotelių keptais šampinjonais ir pomidorais.

Arba
Pusė išskobto obuolio pagardinto 3 arbatiniais šaukšteliais tahini arba riešutų sviesto ir indelis natūralaus jogurto pagardinto šlakeliu medaus.

Arba
Nedidelis indelis braškių, pagardintas 100 g natūralaus (graikiško) jogurto ir 1 arbatiniu šaukšteliu kepintų sėklų.

Arba
Kokteilis iš 200 ml nugriebto arba migdolų pieno, 1 valgomojo šaukšto kviečių gemalų, 100 g šviežių  arba šaldytų uogų, 2 arbatinių šaukštelių sksystom medaus ir 1 arbatinio šaukštelio migdolų arba riešutų sviesto

Arba
2 minkštai virti kiaušiniai su juostelėmis supjaustytu mažu skrebučiu, pagardintu marmitu.

Pietūs

Pasirinkite vieną iš siūlomų variantų

60 g humuso su didele sauja rėžiukų salotų, pagardintų vyšniniais pomidorais ir 2 valgomaisiais šaukštais kepintų kedrų riešutų

Arba
100 g krevečių su 1 valgomuoju šaukštu anakardžio riešutų, pagardintų 1 valgomuoju šaukštu majonezu su kariu ir kalendros lapais. Patiekti ant žalių salotų lapų.

Arba
Vienas išvirtas ir sukapotas burokėlis, apšlakstytas padažu iš 1 arbatinio šaukštelio alyvuogių aliejaus, ½ arbatinio šaukštelio raudonojo vyno acto ir žiupsneliu džiovinto čiobrelio. Patiekti kartu su saujele arugulos lapų ir 50 g ant grotelių užkepto ožkos sūrio.

Arba
Dubenėlis žirnių sriubos (iš skardinės arba koncentrato) patiektas su 2 duoniukais ir 30 g minkštojo sūrio

Arba
50 g virtos vištienos, 10 satsumos segmentų, ¼ plonomis riekutėmis supjaustyto pankolio galvutės ir saujele rėžiuko salotų, pagardintų 2 arbatiniais šaukšteliais alyvuogių aliejaus, ¼ citrinos sulčių ir šlakeliu mažai druskos turinčio sojos padažo bei 1 valomuoju šaukštu kapotų graikiškų riešutų.

Arba
Pusė avokado sumaišyto su 1 skardine nusunktų konservutų pupelių ir 100 g savo sultyse konservuoto tuno. Patiekti su supjaustytais žaliųjų salotų lapais.

Vakarienės

Nedidelis liesas steikas patiekas su kepintais šparagais, vyšniniais pomidorais ir kepintomis saldžiosiomis bulvėmis (200 g saldžiųjų bulvių, pakepintų 2 valgomuosiuose šaukštuose alyvuogių aliejaus  su žiupsneliu rozmarino).

Arba
Viena į prosciutto kumpelį suvyniota ir ant grotelių apkepta vištienos krūtinėlė. Patiekta su garuose virtu ir sutrintu moliūgų ir vandenyje patroškintais špinatais, apšlakstytais alyvuogių aliejaus šlakeliu.

Arba
Garuose virta lašišos file patiekta su troškintais žalumynais ir 1 valgomuoju šaukštu graikiško jogurto , apibarstyta smulkiai sukapotais svogūnų laiškais ir kaparėliais.

Arba
Pusė troškintos raudonosios paprikos, patiektos ant 1  mikrobangės pakuotės lęšių ir 50 g haloumi ir salsos.

Arba
Sutrinta saldžioji bulvė. Vieną saldžiąją bulvę išvirti, sutrinti ir apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Viską sumaišyti su 1 valgomuoju šaukštu smulkiai sukapotos chorizo dešros. Patiekti kartu su viena menkės file ir žaliųjų žirnelių ankštimis.

Arba
Troškinys iš šaldytų daržovių pakelio su 75 g marinuoto tofu. Viską pagardinti 30 g nesūdytų žemės riešutų, šlakeliu mažai druskos turinčio sojos padažo ir saujele troškintų špinatų.

Arba
Ant grotelių keptos avienos gabalėlis patiektas su nedideliu keptu moliūgu ir troškintais kale lapais.

Užkandžiai

Pasirinkite vieną iš siūlomų variantų

Pora saliero stiebelių, užteptų žemės riešutų sviestu

Arba
Riekelė meliono su plona riekele parmos kumpio

Arba
Saujelė alyvugių

Arba
Nedidelis bananas

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *