Sveiki ir skanūs maisto deriniai

Sveiki ir skanūs maisto deriniai


Sveiki ir skanus maisto deriniai

Ciberžolė ir žuvisgali apsaugoti nuo krūties vėžio

Ciberžolėje esantis kurkuminas ir žuvyje esančios omega-3 riebiosios rūgštys gali padėti stabdyti krūties vėžio ląstelių augimą. Šiuo metu mokslininkai mano, jog valgomi kartu šie maisto produktai turi didesnį apsauginį poveikį nei valgomi po vieną. Omega -3 riebiųjų rūgščių neabejotinai rasite lašišose ir menkėse.

Citrina ir žalioji arbatapadeda lieknėti

Kaip bebūtų keista, tačiau citrine su arbata pasirodo ne tik yra skani. Jeigu žaliąją arbatą gersite kartu su citrinos riekele, arbatoje esančius antioksidantus jūsų organizmas įsisavins lengviau. O tai reiškia, greičiau atsikratysite nereikalingų kilogramų.

Kiaušiniai ir sūris stiprina kaulus

Kiaušiniuose esantis vitaminas D pasirodo padeda lengviau įsisavinti jūsų sūryje besislapstantį kalcį. Ką tai reiškia? Tvirtėja ne tik jūsų kaulai, tačiau ir reguliuojama hormonų, lemiančių PMS apykaita. Tegyvuoja pusryčiai ir mamų pamėgtos pikantiškos salotos.

Bananas ir jogutasPadeda atgauti jėgas po treniruotės

Jeigu sportuodami šiek tiek įsijautėte ir po treniruotės dėl hipoglikemijos dreba ir rankos ir kojos, jums pagelbės jogurtas su bananu. Bananuose daug jėgas atstatančio cukraus, o jogurtas turtingas baltymais, kurie padės išlaikyti cukraus kiekį pastoviu.

Alyvų aliejus ir pomidorai saugo jūsų širdį

Algyvuogių aliejuje esančios naudingos riebiosios rūgštys padeda įsisavinti pomidoruose esantį lykopeną, kuris savo ruožtu saugo nuo vėžio ir širdies bei kraujagyslių ligų. Na , o kad salotos būtų gardesnės, praturtikite jas šviežiais krapais ar svogūnų laiškais- taip apsirūpinsite energiją teikiančiu vitaminu C.

Obuoliai ir šokoladasskystina kraują

Obuoliuose esantis flavonoidas kvercetinas ir šokolade esantis katechinas padeda apsaugoti jūsų kraujo  ląsteles nuo sukibimo. Tai reiškia, jog užkandę obuoliu ir šokolado kąsneliu padėsite savo kraujui nesutirštėti.

Brokoliai ir garstyčios veja vėžį šalin

Nuo šiol drąsiai galite sakyti, jog brokoliai garstyčių padaže gali būti ne tik skanūs bet ir sveiki. Garstyčiose yra mikronazės, kuri padeda įsisavinti brokoliuose esantį sulforafaną. Sulforafanas savo ruožtu saugo nuo vėžio ir cukraligės.

Citrinos su špinataissuteikia jėgų

Gausios vitamino C atsargos esančios citrinoje padeda lengviau įsisavinti špinatuose ir kitose lapinėse daržovėse esančią geležį ir kalcį. Kokia iš to nauda? Jūsų kraujo kūneliai perneša daugiau deguonies į kūno audinius.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *