Keistos valgio gaminimo gudrybės

smorasKeistos valgio gaminimo gudrybės- Apie kuris jūs net neįtarėte

Jūsų plaukų džiovintuvas gali būti pagalbininku virtuvėje.

Kaip? Visai paprastai. Plaukų džiovintuvo išskiriamo karščio pakanka išlydyti šokoladui arba padžiovinti kepamai mėsai.

Kaip plaukų džiovintuvą pritaikyti maisto gaminimui?

1.Pasigaminkite smorus

Jeigu jūs kaip amerikiečiai pmėgote smorus- tokius pyragaičius iš dviejų krekerių tarp kurių yra zefyras ir šokolado gabalėlis, jūsų vaikai gali juos pasigaminti patys,- net nesisukdami apie keptuvę. Tiesiog paimkite du krekerius, tarp jų suspauskite zefyro gabalėlį ir šokolado gabaliuką. Nepamirškite smoro gerai suspausti tarp pirštį. Įjunkite plaukų džiovintuvą ir įikaitintą orą pūskite tiesiog ant būsimo smoro. Zefyras ir šokoladas pradės tirpti, visai kaip ant laužo. O jūsų vaikai galės pramogauti neišeidami iš namų. Neužmirškite, kad smorai yra užgeriami kakava arba karštu šokoladu.

2.Priverskite blizgėti šokoladinį glajų

Šią gudrybę žino daugelis profesionalių kepėjų. Jeigu norite , jog šokoladu aplietas tortas pradėtų blizgėti kaip garsių kepėjų kepyklėlėse, jums tereikia paimti į rankas plaukų džiovintuvą ir karštu oru apipūsti savo kepinį. Karšto oro srovė turėtų būti gan arti. Pučiant karštam vėjeliui, glajuje esantis cukrus pradės lydytis ir gražiai blizgėti.

3. Norite gražiai apskrudusios mėsos gabalėlio arba vištienos krūtinėlės?

Prieš dėdami vištienos ar steiko gabalėlį į keptuvę, apipūskite juos karšto oro srove iš plaukų džiovintuvo. Mėsos gabalėlio paviršiuje susirenka apie  70-75  viso mėsoje esančio vandens. Padžiovindami kepamą mėsą 5-6 minutes prieš ją kepant, pašalinsite šį vandenį ir jūsų kepsnys ne tik neapdegs, tačiau žymiai greičiau įgaus gražų auksinį atspalvį.

Neturite laiko maisto gaminimui? Pasitelkite indaplovę.

Pasirodo yra visa maistą indaplovėse gaminanti kulinarų armija. Jie teigia, jog gamindami maistą indaplovėje sutaupote laiko, elektros energijos ir išvengiate gaminamo maisto kvapų namuose. Indaplovėje gaminamas maistas turi būti gerai užsukamame ir vandeniui nepralaidžiame stiklainyje arba vakuminiame įpakavime. Tiesiog padėkite užsuktą stiklainį arba į dvigubą maišelį įpakuotą maistą ant lentynėlės ir paleiskite indaplovę Eko režimu, kuriuo galima pasiekti 65 C° temperatūrą. Ši temperatūra tinka daržovėms ir žuvies patiekalams. Jeigu jūs ruošiatės taip gaminti mėsą, visgi ją reiks pabaigti kepti keptuvėje arba orkaitėje. Tačiau niekas netrukdo mėsos gabalėlio užmarinuoti žolielių mišinyje ir mėsai išsimarinavus indaplovėje, ją pabaigti kepti keptuvėje.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *