Ar pienas yra vienintelis kaulus stiprinantis gėrimas?

Ar pienas yra vienintelis kaulus stiprinantis gėrimas?

apelsinų sultys

Kaip bebūtų keista, tačiau taip nėra. Pasirodo jog jūsų senstantiems kaulams pagelbėti gali net keli gėrimai. Kokie gi?

Apelsinų sultys

 

Vitaminais praturtintų natūralių apelsinų sulčių stiklinėje yra net 35% kasdieninės Kalcio dozės ir net 25% gyvybiškai būtino vitamino D dozės. Tai reiškia, kad išgerdamos po stiklinę apelsinų sulčių galite pasirūpinti savo kaulų sveikata.

Kefyras

Kefyrą pažįstame nuo senų senovės. Tačiau nūdienos dietologai teigia, jog kefyras ne tik aprūpina mūsų žarnyną gerosiomis bakterijomis. Gerdami kefyrą mes galime pagelbėti retėjantiems kaulams, nes žarnyne apsigyvenusios gerosios bakterijos sumažina uždegiminius procesus ir taip pagerina kalcio įsiurbimą.

O kad kefyras nebūtų toks nuobodus, jūs galite jį dar labiau praturtinti. Kuo? Braškėmis. Ryte susiplakite kokteilį iš saujelės šaldytų braškių , kefyro ir pusės stiklinės ledukų. Net neabejokite. Braškėse esantis vitaminas K dar labiau padės jūsų kaulams įsisavinti taip trūkstamą kalcį.

Migdolų pienas

1 stiklinėje migdolų pieno yra net 45 % kasdieninės kalcio dozės. Kuo dar ypatingas migdolų pienas? Jame taip pat yra daug magnio, kuris padeda jūsų kaulams įsisavinti kalcį.

Kokteilis

Tikėsite ar ne, tačiau statistika nemeluoja. Tos moterys, kurios po menopauzės išgeria 1 arba 2 alkoholinius kokteilius per savaitę turi kelis kartus stipresnius kaulus nei visai jo negeriančios. Kodėl taip yra kol kas nėra aišku. Manoma, jog alkoholis sustabdo senas kaulų ląsteles ardančių ląstelių veiklą. Vienok dietologai skatina nepiktnaudžiauti kokteiliais ir apsiriboti ne daugiau kaip 7 alkoholiniais gėrimais per savaitę. Kodėl? Pastebėta jog reguliariai ir gausiai alkoholį  vartojančių moterų kaulai yra žymiai trapesni nei vidutiniškai.

Ir pabaigai- Koks gėrimas labiausiai kenkia mūsų kaulams?

Tuftso Universiteto mokslininkai neabejoja jog tai koka kola. Nesvarbu kokią koką kolą (arba pepsi kolą) jūs geriate, šiame tamsiame gėrime esanti fosforo rūgštis tirpdo mūsų kaulus tikrąją to žodžio prasme. Šis teiginys galioja visiems gazuotiems  saldiesiems gėrimams, įskaitant ir energetinius. Jeigu atidžiai pažiūrėsite į etiketes, pamatysite, jog visų šių gėrimų sudėtyje yra fosforo rūgštis.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *