Sveikuoliški daržovių traškučiai

Sveikuoliški daržovių traškučiai 


burokai ir cukinija

Ar jūs esate iš tų, kuriems reikia retsykiais kažką užkąsti? O gal vakarais daug dirbate ir gerokai praalkstate sėdėdami prie kompiuterio? Šie sveikuoliški traškučiai turi nedaug kalorijų. Juos galite pasigaminti namuose ir būti tikri, jog papildomai neužkandžiaujate konservantais.

 Kale kopūstų traškučiai su actu

1 porcijoje šių naminių traškučių yra 551 kJ arba 131,6 kalorijos.

Vieną gūžinį kopūstą išdalinkite į lapus ir juos tiesiog suplėšykite į gabalėlius. Dubenėlyje sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus, 1 valgomąjį šaukštą obuolių acto ir po 1 arbatinį šaukštelį jūros druskos ir jeigu turite kristalizuoto klevų sirupo. Šį padažą užpilkite ant lapų ir gerai viską permaišykite. Kale lapų  gabalėlius plonu sluoksniu paskleiskite ant kepimo skardos ir šaukite į orkaitę. (geriausia juos kepti 180 C° orkaitėje). Traškučius kepkite apie 10-12 minučių. Neužmirškite jų permaišyti po 6 minučių, kad jie būtų gerai iškepę iš abiejų pusių. Iškepusius traškučius ištraukite iš orkaitės ir leiskite jiems atvėsti.

Burokėlių traškučiai su rozmarinu

1 porcijoje šių naminių traškučių yra 130 kJ arba 31 kalorija.

Nuplaukite du vidutinio dydžio burokėlius. Nulupkite juos ir supjaustykite labai plonomis skiltelėmis. Burokėlius pašlakstykitee šlakeliu alyvuogių aliejaus ir paskleiskite plonu sluoksniu ant kepimo skardos. Kepkite juos 180 C° orkaitėje apie 20 minučių arba tol, kol jų kraštai taps sausi. Apibarstykite juos rozmarinu ir dar kepkite apie 10 minučių. Iškepusius traškučius ištraukite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Traškučiai pradeda traškėti vėsdami.

Cukinijos ir parmezano sūrio traškučiai

1 porcijoje šių naminių traškučių yra 621 kJ arba 148 kalorija.

2 nedideles cukinijas supjaustykite maždaug 5 mm storio griežinėliais. Cukinijas apvoliokite padaže pagamintame iš 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus, ¼ puodelio tarkuoto parmezano sūrio ir džiūvėsėlių trupinių. Viską paskleiskite ant kepimo skardos ir karštoje 200 C° orkaitėje apie 35-40 minučių arba tol, kol cukinijos pagels ir pradės traškėti.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *