Šarminanti dieta

Šarminanti dieta

Dieta- 2.4 kilogramo per pirmąją savaitę, arba šarminanti dieta Sarminanti dieta

Šį mitybos planą išbandė Dženifer Aniston, filmuodamasi filmui  „ Mes Mileriai“. Kuo gi jis ypatingas? Aktorė nustojo valginti patiekalus, kurie rūgština jūsų kraujo terpę  ir vieną dieną savaitėje gėrė tik sultis, nevalgydama jokio kieto maisto. Dietos šalininkė M. Schoforro Cook teigia, jog mes neretai negalime numesti mus erzinančių kilogramų, nes tai mums tiesiog pernelyg sunku. Kodėl? Šiuolaikiniai maisto produktai  neretai yra perdirbti, ir mūsų organizmas tiesiog negali susidoroti su rūgšties pertekliumi, kurį gauname su šiuo maistu. Antras stresorius, kuris labai veikia mūsų organizmo terpę yra hormonas kortizolis. Šis hormonas gaminamas streso metu ir ilgainiui pradeda keisti mūsų kraujo terpę rūgštinės link. Tokie terpės pokyčiai priverčia sunkiau dirbti mūsų kepenis, skydliaukę ir kasą, dėl ko cukraus kiekis kraujyje  pradeda sūpuotis lyg sūpuoklės. Ką gi jaučiame mes? Na , o mes jaučiamės pavargę, mieguisti, mums skauda sąnarius ir kamuoja visa daugybė viršsvorį lydinčių bėdį. Šios dietos kūrėjai teigia, jog pradėdami maitintis šarminančiu maistu, mes natūraliai atsikratysime bereikalingo rūgščių  pertekliaus ir palengva  palengvinsim  tiek skydliaukės tiek kepenų darbą. M. Cook teigia, jog  pradedant laikytis šios dietos ne tik pagerėja inkstų ir skydliaukės veikla, bet ir sumažėja fibromialginiai bei sąnarių skausmai.

Kokie yra šios dietos principai?

Ši šarminanti dieta yra labai paprasta. Jums nereikia skaičiuoti kalorijų ir sverti maisto. Viskas ko jūs turite siekti, tai stengtis, jog 70% jūsų suvartojamo maisto būtų šarminis.

Koks yra šis rekomenduojamas maistas?

Stipriausiai šarminantys maisto produktai yra visos daržovės,  vaisiai, ypač citrusiniai. Pomidorai, avokadai, edamame pupelės, lima ir navy pupelės, grikiai, alyvuogės, linų sėmenys, koksų aliejus, kokosų pienas, migdolų pienas, spelt kruopos. Dietologė siūlo rytais geriamą pieną keisti migdolų pienu, o košes virti iš kinoa ir sorų kruopų. Ji taip pat siūlo šias kruopas valgyti vietoje ryžių ir bulvių.

Kitas šios dietos principas – Protingai parenkamas rūgštinis maistas

30 procentų jūsų suvartojamų maisto produktų turėtų būti organinė jautiena ir paukštiena, laukinė žuvis, kiaušiniai, juodosios pupelės, pekano riešutai, braziliški riešutai, lazdyno riešutai, rudieji ryžiai, klevų sirupas, kakavos milteliai, juodoji ir žalioji arbata ir vaisiai. Šie maisto produktai turi gausybę naudingų medžiagų, tačiau turėtų būti vartojami saikingai.

Kokių maisto produktų reikėtų vengti laikantis šarminančios dietos?

Šios dietos kūrėjai rekomenduoja vertinti stipriai rūgštinių maisto produktų. Kokie tai produktai? Visi miltiniai produktai, pagaminti iš  perdirbtų kviečių ir rugių grūdų, tokie kaip duona, bandelės, makaronai. Jums taip pat rekomenduojama vengti kitų perdirbtų ir daug angliavandenių turinčių maisto produktų. Taip pat pieno, sūrio or saldumynų. Šios dietos laikymosi metu negalima vartoti gruzdintų ir su daug riebalų keptų maisto produktų, stipriai apdorotos mėsos- kumpio, kumpelio, dešrų. Reikia vengti dirbtinių saldiklių ir vaisvandenių bei gazuotų gėrimų.

Ar laikantis šios dietos reikalingi vitaminai?

Taip. Laikantis šarminančios dietos rekomenduojama vartoti kalcio, magnio ir vitamino D turinčius maisto papildus. Dietos kūrėjai teigia, jog šie maisto papildai padeda  subalansuoti vidinę kraujo terpę ir pašalinti rūgščių perteklių. Laikantis šios dietos taip pat siūloma vartoti L-karnitiną. Jį  reikėtų vartoti nuo 500 iki 2000 mg (pagal jūsų gydytojo paskirtą dozę).

Ar laikantis šios dietos būtina mankšta?

Ši dieta nereikalauja papildomo mankštinimosi sporto salėje, tačiau jūs pagelbėsite sau jeigu kas kelias valandas atliksite kelis paprastus kvėpavimo pratimus. Pavyzdžiui iškvėpsite ir giliai įkvėpsite bei po to sulaikysite kvėpavimą 5 sekundėm. Jeigu nutarėte daryti tokius kvėpavimo pratimus, juos reikėtų kartoti bent 1 minutę.

Kaip išsiaiškinti, jog jūsų dieta efektyvi?

Dietos kūrėjai siūlo nusipirkti pH tyrimo juosteles, ir kas rytą nevalgius tirti savo seilių pH ir tą patį pakartoti praėjus 1 valandai po valgio. Jūs turėtumėte stengtis pasiekti, kad jūsų seilių pH būtų tarip 7.2 ir 7.5. Paprastai toks pH yra pasiekiamas per kelias dienas nuo dietos laikymosi pradžios.

Kokių rezultatų galite tikėtis jūs?

Besilaikantieji šios dietos teigia, jog per pirmąją savaitė paprastai yra numetama apie 2.5 kilogramų, o per 6 mėnesius galima numesti virš 30 kilogramų svorio. Paprastai per savaitę numetama apie 1 kilogramą svorio. Besilaikantieji šios dietos pabrėžia, jog dieta padėjo atsikratyti spuogų, migrenos, valgymo priepuolių ir PMS. Yra teigiančių, jog ši dieta padėjo jiems atsisakyti skydliaukės veiklą reguliuojančių vaistų. Deja, kokie tai buvo vaistai nėra minima. Visi besilaikantieji šios dietos, teigia, jog dietos laikytis nebuvo sunku, na o dieta tikrai efektyvi ir  nesudėtinga.

Šarminančios dietos valgiaraštį  vienai dienai rasite čia

Daugiau skaitykite

James Green knyga Alkaline Diet: Your Essential pH Guide© with Over 320+ Recipes for Health & Rapid Weight Loss (Lose Weight Effortlessly with Alkaline Foods) Kindle Edition. Knygoje pateikiamas 1 mėnesio mitybos planas siekiantiems patiems sureguliuoti savo pH. Jums nebūtina atsisakyti savo mėgiamų patiekalų, – tiesiog išmokite juos gaminti naujoviškiau ir sveikiau. Čia pateikiama virš 320 praktiškų receptų, kuriuos galite išbandyti ir patys.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *