Mėnulio dieta

Mėnulio dieta – tokia, kokios laikosi aromaterapeutai Pilnatis

Mėnulio dietą propaguojantis gyd. Christian Dyuraffur-as yra tarptautinės fito ir aromaterapijos federacijos prezidentas. Jo dietinės rekomendacijos remiasi skirtingu vandenynų elgesio principu. Jis teigia, jog keičiantis mėnulio fazėms, keičiasi atmosferinis slėgis, kuris verčia mūsų kūne esantį vandenį persiskirstyti. Esant pilnačiai, vanduo linkęs susispausti. Esant jaunačiai, vanduo plečiasi ir dėl to kyla potvyniai.

Taigi jo manymu, esant pilnačiai vanduo veržiasi iš tarpląstelinio skysčio į ląstelės vidų. Stojant jaunačiai, ląstelės stengiasi pašalinti vandenį į tarpląstelinius tarpus. Taigi, jeigu mes paskatinsime vandens judėjimą gamtos duodama kryptimi, sugebėsime pašalinti iš organizmo nereikalingus toksinus ir šlakus. Dietos šalininkai teigia , jog sekdami natūraliais gamtos ritmais mes galime suaktyvinti lipolizės (riebalų irimo procesus) ir sumažinti vandens susilaikymą mūsų organizme. Jų teigimu, tokia dieta suaktyvina mūsų ląstelėse esančius fermentus . Nesu tikra, ką šiuo klausimu mano dietologai, tačiau pateikiu net kelis šios dietos variantus. Stenkitės vadovautis sveiku protu ir nepulkite bandyti šios dietos gerai neapgalvoję to ką darote.

Taigi yra 2 šios dietos variantai.

Trumpasis dietos variantas užtrunka 24 arba 36 valandas. Priklausomai nuo mėnulio fazės. Pilnaties metu dietos laikomasi 24 valandas, o jaunaties metu jos laikomasi 36 valandas.

Ilgasis dietos variantas yra 3  arba 6 dietos laikymosi dienos.

Šios dietos nerekomenduojama laikytis sergantiesiems diabetu bei kenčiantiems nuo metabolinių susirgimų bei kraujo ligų.

24 valandų Pilnaties dieta

Pilnaties dietos laikomasi 24 valandas. Šiuo metu geriami tik skysčiai- vanduo ir vaisių sultys.

Dietos pradedama laikytis pilnaties išvakarėse ir laikomasi lygiai 24 valandas. Tuo metu geriami tik skysčiai – šaltinio vanduo, mineralinis vanduo, virintas vanduo, arba šviežiai spaustos vaisių ir daržovių sultys. Jų galima gerti kiek norite ir kada norite.

Po 24 valandų tokios dietos paprastai netenkama apie 250 g svorio. Dietos entuziastai teigia, jog toks pasninkas apvalo organizmą ir sumažina skysčių susilaikymą ir ištinimą. Sekančią dieną po tokio badavimo  keturis kartus per dieną valgomas tik ananasas ir šampinjonai. Šampinjonai gali būti garinti arba apkepinti šalto spaudimo alyvuogių aliejuje.

6 dienų pilnaties dietos planas

1 diena

Valgomos tik šviežios arba tik virtos daržovės.

2 diena

Geriami tik skysčiai.

3 diena

Sekančią dieną po tokio pasninkavimo keturis kartus per dieną valgomas tik ananasas ir šampinjonai. Šampinjonai gali būti garinti arba apkepinti šalto spaudimo alyvuogių aliejuje. Šios dietos nesiūloma laikytis ilgiau nei 6 dienas (įskaitant pasninko dieną) Dietos entuziastai teigia, jog taip galima prarasti nuo 1 iki 3 kilogramų svorio.

36 valandų mėnulio dietos planas

Šios dietos pradedama laikytis 18 valandą jaunaties išvakarėse. Jos laikomasi 36 valandas.

Valgoma daržovių sriuba 4-5 kartus dienoje. Sriubą verdate iš savo mėgiamų daržovių – morkų, bulvių, paprikų, pupelių, burokėlių. Tokia sriuba paprastai išvaro skysčių perteklių.

Vienąkart dienoje galima gerti mėsos, vištienos arba žuvies sultinio. Be jokių maisto gabalėlių. Per 36 valandas tokio pasninko jūs galite tikėtis prarasti nuo 500 g iki 1 kilogramo.

6 dienų mėnulio dietos planas

3 dienas prieš jaunatį ir 3 dienas po jaunaties valgomos tik šviežios arba virtos daržovės.

Taip maitintis siūloma ne ilgiau kaip 6 dienas. Per 6 dienas valgydami tik daržoves jūs galite prarasti nuo 1 iki 3 kilogramų svorio.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *