Kaip kepti blynelius su baltymais

blynai

Kaip kepti blynelius su baltymais arba išrūgų milteliais 

Išrūgų milteliai yra puikus fitneso aistruolių pamėgtas maisto produktas. Dažniausiai iš išrūgų miltelių gaminami kokteliai. Tačiau šiuos miltelius galima naudoti ir skaniems blynams . Kaip kepti tokius blynus, kad jie nebūtų kaip guminiai? Skanius išrūgų blynelius išsikepsite, jeigu vadovausitės šiomis paprastomis taisyklėmis.

1.Teisingai pasirinkite proporcijas.

Išrūgų baltymai neturėtų sudaryti daugiau kaip ¼ visos tešlos masės. Jeig jų bus pernelyg daug, jūsų blynai bus gumos skonio.

2.Tinkamai sutirštinkite tešlą

Skystą šių blynelių tešlą sutirštinsite varške, natūraliu jogurtu, tarkuotu obuoliu, trintu banana arba virtomis ir sutrintomis saldžiosiomis bulvytėmis.

3. Nepamirškite, jog blynų tešlai reikalingi miltai

Jeigu nenorite ar negalite naudoti paprastų miltų,  baltyminių blynelių tešlon galite dėti kokoso miltus, migdolų miltus, linų sėmenų arba kinoa miltus. Visi jie be gliuteno,todėl jų nauda niekas neabejoja.

4. Tešlą suriškite kiaušinio baltymu

Skaniems blyneliams reikalingi kiaušiniai. Ir tai ne tik skonio reikalas. Kodėl? Kiaušinio baltymas suriša tešlą į vienalytę masę. Jeigu skaičiuojate kalorijas į baltyminius blynelius dėkite tik kiaušinio baltymą. Jeigu kalorijų neskaičiuojate, galite dėti ir visą kiaušinį.

5.Nepamirškite priedų

Išrūgų baltymų blynelius paskaninsite uogomis, riešutais, kakava arba mėgiamomis sėklomis.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *