Ar treniruotės metu gali supykinti?

Ar treniruotės metu gali supykinti? 

vanduo

Taip. Neretai  pradedantys intensyviai sportuoti skundžiasi, jog juos pykina po treniruotės. Kodėl? Jūsų organizmas patyrė fizinius krūvius, kuriems jis dar nėra pasirengęs. Todėl jis jums siunčia signalą, jog esate pavargę. Ką daryti? Pasirinkite tokį sporto krūvį, kuris jums yra malonus ir pasiekiamas be pernelyg didelių pastangų. Svarbiausia – nepersistengti.

Treniruotės metu taip pat turėkite su savimi vandens. Neretai  pykinimo priežastimi gali būti perkaitimas ir troškulys. Taip pat nepamirškite dėvėti tokius rūbus, kurie leidžia jums laisvai judėti ir sugeria prakaitą .

Supykinti gali ir tuomet, jeigu treniruotės metu sportuojate pernelyg aktyviai ir prarandate pernelyg daug skysčių. Tai yra – atsiranda dehidratacija. Per didelio skysčių praradimo požymiai neretai būtna šie: atsiranda troškulys, galvos svaigimas, bendras silpnumas, pykinimas. Jeigu sporto salėje ar lauke yra karšta ir jūs tikrai stipriai išprakaitavote, iš karto reikėtų sustoti pavėsyje ir  gerti kuo daugiau skysčių.

Jūsų odai taip pat reikia kvėpuoti ir neperkaisti. Nesportuokite perkaitusioje sporto salėje arba tokioje sporto salėje, kurioje trūksta oro.

Kaip sužinoti, kiek skysčių jums prireiks treniruotės metu?

Fitneso ekspertai siūlo pirmiausia išsiaiškinti, kiek skysčių jūs išprakaituojate. Tai yra labai asmeniška,nes kiekvienas iš mūsų prakaituoja skirtingai.  Prakaito norma yra nustatoma labai paprastai- pasisveriama be drabužių prieš treniruotę ir tuoj po jos ( taip pat be drabužių).

Vertinama irgi labai paprastai – jeigu praradote 1 kilogramą svorio per treniruotę, tai jūs grubiai tariant, išprakaitavote apie 1 litrą skysčių.

O dabar įvertinkite, kiek vandens jums gali prireikti treniruotės metu. Taigi, jeigu jūs per  vieną treniruotės valandą praradote  maždaug 1 kilogramą svorio, tai reiškia, kad jūsų skysčių poreikis  per šią treniruotę ir yra yra 1 litras vandens. Taigi, treniruotės metu jums reikėtų  išgerti po 250 ml vandens kas 15 minučių.

Dehidratacijos pavojus didėja per karščius ar  vasarą,nes tuo metu yra prakaituojama žymiai  stipriau. Jeigu treniruotės metu jūs prarandate iki 2%  kūno svorio, tokia dehidratacija jau gali sukelti sveikatos sutrikimus, ypač intensyvios treniruotės ar varžybų metu.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *