Ar treniruoklis gali prailginti gyvenimą?

Ar treniruoklis gali prailginti gyvenimą?

Pasirodo, kad tikrai gali. Viską mėgstantys tyrinėti ir skaičiuoti amerikiečiai pastebėjo, jog ėjimas bėgimo takeliu gali prailginti gyvenimo trukmę.  Kokias formules jie naudojo savo skaičiavimams tyrėjai neparašė, tačiau jų tyrimo rezultatai gali pasirodyti visai įdomūs.

Kokiu greičiu reikia eiti treniruokliu, kad gyventumėt ilgiau?

Atsakymas jau rastas. Pasirodo, jog savo gyvenimo trukmės tikimybę galima prailginti kai bėgimo takeliu viena mylia nueinama per 13.5 minutės. Išvertus į lietuvių kalbą tai reiškia, jog   nueinant  1.609344 kilometro per 13.5 minutės jūsų šansai gyventi ilgesnį gyvenimą padidėja. Ūkiškai tai atitiktų ėjimą žvaliu žingsniu.

Ką siūlo sporto treneriai?

Kad jūsų širdis pasakytų ačiū, o gyvenimas prailgėtų, ėjimo takeliu greitį didinkite kas 5 minutes. Kad treniruotė būtų efektyvesnė, sekantį kartą tuo pačiu greičiu eikite vieną ar dvi minutes ilgiau. Taip elkitės tol, kol galėsite žvaliai žingsniuoti visą treniruotės laiką.

Kaip teisingai pradėti treniruotis su treniruokliu?

Ant bėgtakio nereikėtų lipti neprasimankštinus. Pirmiausia reikėtų gerai pratampyti nugaros ir kojų raumenis.

Niekada nesitreniruokite, jeigu blogai jaučiatės, ar esate blogos nuotaikos. Treniruotė yra rimtas darbas, ir jos metu turite jaustis gerai.

Niekada nelipkite ant bėgimo takelio su naminėmis šlepetėmis, basutėmis ar tiesiog basi. Ant bėgimo takelio vaikštoma su specialia sportine avalyne. Visada. Kitaip galite patirti rimtų traumų.

O jeigu jūs neturite treniruoklio?

Tiesiog naudokitės tuo ką davė gamta- savo kojomis. Tam kad jūsų rizika susirgti vėžiu ir kraujagyslių sistemos ligomis stipriai sumažėtų, pakanka kasdien vaikščioti bent po pusvalandį. Ką tai reiškia? 15 minučių pėsčiomis į darbą ryte ir 15 minučių pėsčiomis namo vakare. Šiuo metu nedirbate? Įsigykite keturkojį draugą arba pradėkite lankytis parduotuvėse.

Kas negali naudotis bėgimo takeliais?

Gydytojai nerekomenduoja treniruotis ant bėgimo takeliais, jeigu jūsų kojų ir pėdų sąnariai yra pažeisti artrito ar artrozės.

Bėgimo takelis taip pat nebus naudingas, jeigu sergate stuburo liga ir yra jos paaštrėjimas.

Bėgimo takeliai nėra pats tinkamiausias įrenginys sergantiesiems plaučių bei širdies ir kraujagyslių ligomis. Be gydytojo leidimo patiems eksperimentuoti šiuo atveju nereikėtų.

Ant bėgimo takelio negalima lipti, jeigu esate apsvaigę nuo alkoholio, vaistų ar narkotinių medžiagų.

Ant bėgimo takelio taip pat negalima lipti, jeigu blogai jaučiatės. Be to, jeigu sergate lėtine liga, visada prieš pradedant treniruotis geriau pasitarti su jus gydančiu gydytoju.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *