Ar kolageno turintys gėrimai jaunina?

Ar tikrai kolageno turintys gėrimai atjaunina odą?

Kolagenas yra baltymas, kurį gamina mūsų oda. Tačiau jo gamybai reikalingas medžiagas gauname su natūraliu maistu. Šiuo metu nėra mokslinių tyrimų arba įrodymų, jog kolageno turintys gėrimai atstatys jūsų odos kolageno atsargas.

Kolageno atsargos odoje senka su amžiumi, su amžiumi lėtėja ir jo gamyba todėl  tik saugodamos tai ką jau turite galite tikėtis išlaikyti odą jauna ir gražia. Valgydamos natūralų maistą, kuriame gausu tokių antioksidantų kaip lykopenas galite tikėtis išlikti jauna šiek tiek ilgiau. Antioksidanto lykopeno turi ryškių spalvų vaisiai ir daržovės- pomidorai, žaliosios lapinės salotos, paprikos. Na, o šiuo metu siūlomi gėrimai su kolagenu dažniausiai yra tik vitaminais praturtinti gėrimai, kurie yra tikrai brangūs.

Kuo ypatingi maisto produktai su kolagenu?

Šiuo metu tai vienas iš madingiausių senėjimą stabdančių maisto produktų. Kaip visuomet, – reklamos pažadai yra tiesiog stebuklingi, o pačių produktų kainos bei pasirinkimas- gan riboti. Fitneso fanatėms JAV ir Europoje siūloma valgyti zefyrus su kolagenu.Teigiama, jog toks zefyras ne tik padeda mesti svorį, bet ir saugo odos stangrumą.

Odos stangrumui išsaugoti taip pat siūlomas kolagenu praturtintas gėrimas, kuris tiesiog taip ir vadinasi – Kolagenas. Kiek apie savo gėrimą rašo pati jį gaminanti kompanija „Shiseido“- jo sudėtyje yra apie 1000 mg žuvies kolageno, kurio šiaip galite gauti valgydamos žuvies odą ar iš jos kaulų išvirtą sriubą. Kolagenas yra sumaišytas su jogurtu ir visas šis mišinys reklamuojamas kaip stebuklinga, natūralias kolageno atsargas praturtinanti priemonė. Jeigu dar neapmiršote, kaip mūsų močiutės virdavo šaltieną,- į Japoniją važiuoti nereikės. Būtent visiems gerai pažįstamoje šaltienoje taip pat yra kolageno, tik jis liaudyje vadinamas želatina.
“Shiseido” taip pat tvirtina, jog šio kokteilio sudėtyje taip pat yra dar dvi stebuklingos sudedamosios dalys – hialurono rūgštis ir amino rūgštis GABA. Jos paprastai yra dedamos į botoksą pakeičiančius kremus. Iš esmės tai baltymai, kurių pridėta į veido priežiūrai skirtus kremus. Mokslinių tyrimų, patvirtinančių, jog šie baltymai padeda atstatyti kolageno atsargas, deja  nėra atlikta.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *