Ar cukrus slopina imunitetą?

Ar cukrus slopina imunitetą?

Ar  tikrai valgydami cukrų mes tikrai slopiname savo imuninę sistemą?

Cukrus tikrai nepadeda jūsų dantims ir tikrai nemažina jūsų svorio. Tačiau jūsų suvartojamas cukrus ir jūsų imuninės sistemos būklės ryšiai kol kas nėra aiškūs. Kai kurie mokslininkai linkę manyti, jog pernelyg didelis gliukozės kiekis kraujyje slopina neutrofilų aktyvumą. Kas yra tie neutrofilai- tai kraujo ląstelės, kurios kovoja su bakterine infekcija. Sergančiųjų diabetu sugebėjimas apsiginti nuo mus puolančių bakterinių ir grybelinių infekcijų tikrai yra silpnesnis nei sveikų asmenų. Tačiau šiuo metu niekas negali pasakyti ar sveiki  ir mėgstantys smaguriauti saldumynais asmenys turi silpnesnį imunitetą nei vengiantys saldumynų.

Šiuo metu visi gydytojai gali pasakyti tik tai, kad nutukusių asmenų imunitetas tikrai yra silpnesnis. Taigi, jeigu norite saugoti savo imunitetą, saugokitės ne cukraus, bet to kas didina svorį. Tai reiškia, jog jums reikia skaičiuoti  ne tik saldumynus bet ir  juose besislapstančias kalorijas. Tikrai neapsiriksite saldainį pakeitusi vaisiumi. Na o su saldumynais geriau elkitės taip kaip elgėsi senoliai- lepinkitės jais per šventes ir tik ypatingomis progomis. Taip užmušite  net du zuikius- padėsite savo imuninei sistemai, ir padėsite sau prisiminti šventę ilgam.

O kiek iš tikro jūs galite suvartoti cukraus per dieną?

Šiuo metu yra manoma, jog suvartojančiam apie 2000 kalorijų asmeniui per dieną daugiausia galima suvartoti apie 50 g cukraus, tačiau rekomenduojama, kad būtų siekiama suvartoti ne daugiau kaip 25 g cukraus per dieną.

Neskubėkite džiaugtis. Čia taip pat įskaičiuotas ir cukrus, kuris jau yra maisto produktuose, gėrimuose, sultyse ir vaisvandeniuose.  Tai reiškia tik vieną- jeigu nutarėte pasmaguriauti saldžiu varškės sūreliu- arbatos ar kavos saldinti jau nebereikėtų. O jeigu rytais mėgstate išgerti šviežiai išspaustų apelsinų sulčių stiklinę- bandelės ar  pyragaičio po pietų tikrai reikėtų atsisakyti.

PSO laiko, jog viename arbatiniame šaukštelyje yra 4 g cukraus. Tai reiškia, jog per dieną  galima suvartoti ne daugiau kaip 10-12 šaukštelių cukraus. O geriau jo suvartoti ne daugiau kaip 6. Taigi, sekantį kartą, kai ranka tiesis į mamos išvirto kompoto stiklinę,- pagalvokite, ar tikrai  jos norite.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *