Kakavos dieta

Kakavos dieta 


Kakakvos dieta

Kakavos mėgėjos jau gali drąsiai sakyti, jog šokoladas padeda mesti svorį. Mokslininkai ištyrę apie 1000 žmonių drąsiai teigia, jog smaguriaujantys šokoladu 5 kartus per savaitę yra vidutiniškai 2- 3 kilogramais lengvesni nei tie, kas šokolado nemėgsta. Nuostabu yra tai, kad net suvartodami daugiau kalorijų per dieną, šie smaguriai yra lengvesni.

Kodėl taip yra?

Kakavoje gausu polifenolių, galingųjų antioksidantų, kurie sugeba pagreitinti jūsų medžiagų apykaitą.

Tai dar ne viskas. Grynos kakavos milteliuose bei juodajame šokolade gausu teobromino, kuris priverčia organizmą deginti riebalus pakeldamas kūno temperatūrą. Na, o katechinas ir epikatechinas, kuriuo pelnytai didžiuojasi kakavos pupelė degina riebalus, kurie supa mūsų vidaus organus. Būtent taip, – tuos riebalus, kurie yra tikrai pavojingi. Mokslininkai tyrę katechinais papildytos dietos poveikį pastebėjo, jog valgydami katechinų turinčius produktus svorio metikai per 12 savaičių liemens apimtį sumažino vidutiniškai 7.5 cm. Ir visa tai be papildomų išvykų į sporto salę ir maisto produktų ribojimo.

Kas gi vyksta suvalgius kakavos? Kakavoje esantys polifenoliai neleidžia mūsų virškinimo trakte esantiems fermentams skaldyti angliavandenių ir riebalų. Dėl to, jų skilimo produktai nepatenka į kraują ir nenusėda mūsų riebaliniame audinyje. Būtent dėl šio fermentus inaktyvuojančio poveikio ir krenta svoris.

Dar nuostabiau. Organinėje neapdorotoje kakavoje yra didžiausias antioksidantų kiekis, kurį galima aptikti augaluose.  Kuo gi ypatingi antioksidantai? Antioksidantai yra galingi uždegimo slopintojai. O būtent uždegimas yra kaltinamas tokių ligų kaip nutukimas, diabetas , sumažėjęs imunitetas ar širdies ligos.

Italų dietologai turinčioms viršsvorį moterims siūlė per dieną suvalgyti  po 90 gramų 70 procentų juodojo šokolado plytelę kasdien. Po savaitės tiriamųjų kraujyje  net 33 procentais buvo sumažėję bendri uždegimo rodikliai, 10 procentų pagerėjo gerojo cholesterolio kiekis ir net 11.5 procentais sumažėjo blogojo cholesterolio kiekis. Per savaitę moterys vidutiniškai sumažino liemens apimtį 1.2 cm.

Kai kurie mokslininkai drąsiai kalba, jog kasdien valgydami šokoladą jūs galite sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis net 27 procentais, insultu net 29 procentais, bei net 31 procentu sumažinti savo riziką susirgti cukralige.

Šiuo metu jau pripažįstama, jog kakava turtinga ne tik polifenoliais. Joje gausu ląstelienos, mažai kalorijų ir riebalų. Manoma, jog kasdien suvartojant po 2-4 valgomuosius šaukštus kakavos arba suvalgant po 90 g juodojo šokolado jūsų svoris tikrai pradės mažėti.

Kakavos dietos valgiaraštis vienai dienai

Šokolado mėgėjams siūloma į savo mėgiamus patiekalus kasdien įmaišyti po 1-2 valgomuosius šaukštus kakavos miltelių kasdien. Ją galima dėti į avižinę košę, blynelių tešlą arba aštrius padažus.

Pusryčiai

Kakavos kokteilis su kava

  • Plaktuve suplakite 1 puodelį šaldytų aviečių
  • ½ puodelio kavos
  • /2 puodelio pieno
  • 2 valgomuosius šaukštus kakavos miltelių
  • Saują ledukų.

Pietūs

Į mėgiamą čilį pupelių sriubą įmaišykite 2 -3 valgomuosius šaukštus kakavos miltelių. Numetusieji svorį su kakavos pagalba pasakoja, jog kakavą maišydavo į raudonuosius mėsos padažus, makaronų padažus arba tiesiog gėrė karštą kakavą.

Vakarienė

Grietieji kakavos Brownies

  • Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus kakavos miltelių
  • 3 valgomuosius šaukštus miltų
  • 1 valgomąjį šaukštą cukraus
  • 1 valgomąjį šaukštą kokosų aliejaus
  • 3 valgomuosius šaukštus pieno

Tešlą kepkite mikrobanginėje krosnelėje apie 40 sekundžių.

Skanaus:)

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *