Kaip efektyviau mesti svorį?

Per dideli džinsaiKaip efektyviau mesti svorį?

Svorio metimas tarsi kelionė į tolimą šalį. Jis gali atsibosti, nes neretai tam tiesiog pritrūksta valios.

Dieta visada įpareigoja tam tikro elgesio taisyklėmis, kurios neretai atsibosta. Na, o jeigu jūs staiga atsipalaidavote, nes pritrūko jėgų?

Šios kelios paprastos taisyklės padės grįžti prie užsibrėžto tikslo. Nebūtina jų laikytis visų iš eilės. Tačiau laikantis nors vienos iš šių taisyklių, jūs vis tiek jausitės geriau.

  1. Per dieną stenkitės valgyti penkis kartus. Tai yra, 3 kartus jums reikia valgyti, o dar du valgymus paskirkite užkandžavimui. Didžiausios maisto porcijas reikėtų suvalgyti per pusryčius ir pietus, o mažiausias prieš miegą.
  2. Jeigu galite, stenkitės maistą gamintys patys. Taip jūs ne tik žinosite ką valgote, bet ir sutaupysite .
  3. Stenkitės, jog jūsų patiekalas būtų sudarytas iš angliavandenių ir baltymų. Nesistenkite sutaupyti atsisakydami baltymų. Jeigu jūsų maiste truks baltymų, cukraus kiekis kraujyje bus linkęs svyruoti, o tai skatins  papildomai užkandžiauti. Be to, valgydamos baltymų turintį maistą jūs greičiau deginsite riebalus. Kaip tai pasiekti? Įsivaizduokite, jog valgote obuolį, kuris laikomas angliavandeniais. Kad šis obuolys padėtų jums mesti svorį, su obuoliu suvalgykite saujelę sėklų , kurios yra augaliniai baltymai.
  4. Neskubėkite valgyti. Kuo lėčiau jųs valgote, tuo lengviau jūsų smegenims pajusti, kada valgyti nebereikia, nes jūs jau pasisotinote.
  5. Neužmirškite vandens. Iš tikrųjų dabar manoma, jog didžioji dalis mūsų smegenims siunčiamų alkio signalų yra neteisingai suprastas troškulio jausmas. Gerkite kuo daugiau negazuoto vandens visos dienos metu. Jis ne tik slopins norą užkandžiauti bet ir atstatys išnaudojamo vandens atsargas.
  6. Nepirkite jau pagamintų patiekalų ir užkandžių. Kodėl? Jūs nežinote iš ko jie tikrai yra pagaminti. kiek juose iš tikro yra kalorijų, bei kokių priedų į juos pridėta papildomai. Be to jie  visada yra brangesni, nei jūsų pačių paruošti patiekalai ar užkandžiai.
  7. Venkite alkoholio. Alkoholis ne tik sujaukia jūsų medžiagų apykaitą. Vartodamos alkoholį jūs lengvai prarasite saiko jausmą, o tai reiškia, jog laikytis dietos bent kelias dienas tikrai nepavyks. Ką bekalbėti apie tai, jog alkoholis yra brangus malonumas, kuris tirpdo ne tik pinigus bet ir draugystes.
  8. Kai turite laisvą minutę, – pajudėkite. Jums nebūtina bėgti į sporto salę, kad galėtumėte pajudinti savo rankas ir kojas. Juolab, už tai niekas nereikalauja atskiro užmokesčio.
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *