Kad Mamytės nepykintų

Ką valgyti, kad Mamytės nepykintų ? kad mamytes nepykintu

Būsimos mamos yra labai jautrios . Beveik kiekviena mama susiduria su “rytinio pykinimo” problema. Vienas mamytes pykina dažniau, kitas rečiau. Tai yra natūralu, tačiau tikrai nemalonu. Kad šios nemalonios nėštumo akimirkos praeitų lengviau, Mamytės dietos kūrėjai  siūlo šiuos išbandytus kovos su pykinimu metodus:

  1. Pykinimą gali palengvinti kvapai. Daugybė moterų pastebėjo, jog perpjautos citrinos kvapas leidžia pasijusti lengviau. Dietologai siūlo įsigyti natūralių organinių citrusinių vaisių aromatinių aliejų (pasirinkite jums labiausiai patinkantį kvapą) ir nešiokitės su savimi. Įkvėpkite vieną ar du kartus, pakilus pykinimo bangai. Jeigu aromatinio aliejaus po ranka neturite, -šviežiai patrinta citrinos žievelė taip pat gali pagelbėti.
  2. Turėkite po ranka mėgiamų traškučių (be prieskonių). Moterų ir dietologų patirtis teigia, jog valgant bekvapį ir beveik skonio neturintį maistą kaip traškučiai, pykinimo reiškiniai yra silpnesni.
  3. Valgykite tik mažais kiekiais ir mažais kąsneliais. Taip pat gerkite tik mažais gurkšneliais. Maži maisto ar gėrimo kąsneliai taip pat slopina pykinimo jausmą.
  4. Pykinimą taip pat slopina imbiero turintys gėrimai.
  5. Stenkitės atkreipti dėmesį, kuriuo paros metu jus pykina labiausiai. Bandykite valgyti ir užkandžiauti tuo metu, kai jaučiatės gerai. Reikėtų rinktis ir  valgyti kuo sveikesnį maistą.
  6. Jeigu koks nors jums reikalingas maisto produktas jums yra nemalonus, pabandykite jo skonį užmaskuoti. Lengviausiai tai padaryti pasigaminant sulčių kokteilį. Špinatų skonį maskuoja morkų, obuolių arba apelsinų sultys.
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *