7 dienų taupi dieta

7 dienų taupi dieta su valgiaraščiu 


7 dienu taupi dieta

Pirmiausia noriu perspėti, jog dietos kūrėjai gyvena ne Lietuvoje, todėl kai kurie maisto produktai rekomenduojami šiame valgiaraštyje Lietuvio piniginei gali pasirodyti brangoki.

Vienok pati dieta yra sudaryta profesionalių dietologų, todėl manau, jog bent pažvelgti į ją gali būti visai įdomu.

Pirma diena

Pusryčiai

Kepta kiaušinienė su skrebučiu.
Įkaitinkite keptuvę ir apšlakstykite ją aliejumi. Du kiaušinius išplakite šakute ir išpilkite į keptuvę  Kepkite pamaišydami, kol iškeps. Kiaušinienę valgyti su vienu pilnagrūdės duonos skrebučiu.

Pietūs

Morkų ir kalendrų sriuba
Išvirkite sultinį, įį sudėkite šaldytas morkas. Viską pertrinti ir pagardinti kapotos kalendros arba petražolės lapeliais.

Vakarienė

Žuvis  su daržovėmis
100 g žuvies filė uždėkite ant folijos. Žuvį sutepkite aliejumi, pabarstykite pipirais ir apšlakstykite citrinos skiltelės sultimis. Paruoštą žuvį apvynioti folija. Žuvį kepti ant skardos kartu su supjaustytomis daržovėmis: svogūnais, cukinija ir paprika. Viską pagardinti mėgiamomis žolelėmis ir apšlaksčius aliejumi kepti apie 20-30 minučių vidutinio karštumo orkaitėje.

2 diena

Pusryčiai

Avižinė košė su cinamonu
Išvirkite 50 g avižinių dribsnių su 150 ml pieno. Košę pagardinkite 2 braziliškais riešutais, 1 arbatiniu šaukšteliu medaus ir pabarstykite ją cinamonu.

Pietūs

Menkės paštetas su traškučiais
Vieną rūkytos menkės filė sutrinti su 2 valgomaisiais šaukštais 0 riebumo natūralaus jogurto.(jeigu neturite rūkytos menkės, ją drąsiai galite keisti viena rūkyta žuvele, tokia kaip sidabrinis hekas). Š imišinį įtrėkšti citrinos sulčių, pabarstyti žiupsneliu raudonųjų pipirų. Valgyti su ruginiais traškučiais ir žalių salotų lapais.

Vakarienė

Kalakuto troškinys su pupelėmis
Pakepinkite vieną kapoto svogūno galuvtę su 1 pakeliu smulkinto kalakuto. (manau, kad kalakutą galima pakeisti 1 virtos vištienos krūtinėlės pusele).Į pakepintą kalakutą įmaišykite konservuotų pupelių indelį. Receptas siūlo imti raudonąsias konservuotas pupeles. Į mišinį įtrėkšti pomidorų tyrės ir viską pagardinti čili pipirų milteliais. Troškinti ant mažos ugnies maždaug 45 minutes. Iš tiek produktų gausite maždagu 3 porcijas torškinio, kurį reikėtų valgyti su rudaisiais ryžiais ir lapinėmis salotomis.

3 diena

Pusryčiai

Jogurtas su uogomis
Keptuvėje atšildykite 3 valgomuosius šaukštus šaldytų uogų su 2 valgomuoju šaukšteliu medaus. Pakaitinkite ir viską valgykite su 200 g 0 procentų riebumo natūralaus jogurto.

Pietūs

Makaronai su feta sūriu
Išvirkite 30 g spiralinių makaronų. Nuvarvinkite juos ir atvėsinkite. Į atšalusius makaronus įmaišykite supjaustytą aguarką, virtus brokolius ir virtus žaliuosius žirnelius. Salotas pagardinkite 25 g feta tipo sūrio., bei šviežiai spaustomis citrinos sultimis, kapotomis mėtomis, pipirais.
Šias salotas galite supakuoti į dėžutę ir valgyti jas darbe.

Vakarienė

Kepta vištiena su tzatziki padažu.
Viščiuko krūtinėlę supjaustyti gabalėliais. Pusę vištienos pasidėti atsargai. Kitą pusę suspausti tarp dviejų folijos gabalėlių.Viščiuką kepti ant grotelių. Patiekti su 1 puodeliu virtų garuoseryžių, garuse virtomis daržovėmis bei šaukšteliu tazatziki padažo. Šis padažas yra natūralus 0 procentų riebumo jogurtas, į kurį įmaišytas kapotas agurkas, mėtos ir citrinos sultys.

4 diena

Pusryčiai

Grybų omletas
Keptuvę ištepkite aliejumi. Pakepinkite pjaustytus šampinjonus. Baigiant kepti grybus įmaišykite 2 išplaktus kiaušinius. V iską apibarstykite druska ir šviežiomis petražolėmis. Kepkite kol iškeps kiaušiniai.

Pietūs

Sardinės su skrebučiu
Švelniai pakaitinkite keptuvėje 1 skardinėlę sardinės konservų. Karštą žuvį valgykite su skrebučiu ir žaliomis lapinėmis salotomis.

Vakarienė

Kepta bulvė su tunu
Paruoškite karštą padažą iš 1 skardinės konservuotų pomidorų, šiek tiek pomidorų tyrės,1 valgomojo šaukšto kaparėlių (neturit, ir nereikia), 1 skardinėlės ančiuvių(nuvarvintų, bei saujelės nuvarvintų alyvuogių.Jeigu ančiuvius naudoti jums pernelyg brangu, juos keiskite vienu- dviem gabalėliaisrūkytos žuvies. Į gatavą padažą įmaišykite tuno skardinėlę. Viską patiekti ir valgyti su viena  vidutinio dydžio kepta su lupena bulve.

5 diena

Pusryčiai

Pupelės ant skrebučio
Ant skrebučio užtepkite mažą pašildytą skardinėlę keptų pupelių be cukraus.

Pietūs

Kiaušinių salotos
Pasigaminkite salotas iš tarkuotų morkų, burokėlių, agurko ir salotų lapų. Apšlakstykite salotas aliejumi ir actu. Salotas patiekite su 2  kietai virtais kiaušiniais.

Vakarienė

Kalakuto troškinys
Patroškinkite 100 g pjaustyto kalakuto gabalėlių su ½ galvutės brokolių žiedynėlių, saujele žirnelių arba žirnelių ankščių, ½ raudonosios paprikos, supjaustytos gabalėliais. Į troškinį įliekite šlakelį sojos padaž, įmaišykite 1 arbatinį šaukštelį tarkuoto imbiero ir žiupsnelį čili pipirų. Viską patiekite su 1 puodeliu virtų rudųjų ryžių.

6 diena

Pusryčiai

Jogurtas su troškintu obuoliu
Nulupkite ir sukapokite obuolį ir jį patroškinkite su šiek tiek vandens bei 1 citrinos sultimis. Kai obuolys išsitroškins, pagardinkite jį vienu medaus šaukšteliu ir valgykite su 200 g 0 procentų riebumo jogurto.

Pietūs

Toskanos pupelių sriuba
Išsivirkite daržovių sriubą iš morkų, salierų, kapotų bulvių, petražolių ir baziliko lapelių.Į sultinį įmaišykite 1 didelę skardinę konservuotų pupelių. Išeiga – 2 porcijos.

Vakarienė

Pitos duonelės pica
Pitos duonelę ištepkite 1 skardinėle pomidorų padažo, 1 skardinėle tuno, kapotais svogūnais ir 25 g geltonojo sūrio. Kepkite ant grilio, kol sūris pradės burbuliuoti. Valgyti su konservuotais žirneliais arba konservuotais kukurūzais.

7 diena

Pusryčiai

Riešutų sviestas ir bananas su skrebučiu
Užtepkite skrebutį 1 valgomuoju šaukštu riešutų sviesto ir apibarstykite jį sukapotu bananu.

Pietūs

Lęšių ir saulėgrąžų sėklų dažinys su morkomis
100 g konservuotų lęšių nusunkti ir plaktuve sutrinti su 1 valgomuoju šaukštu saulėgrąžų sėklų, 1/3 saliero stiebelio, 1 laiškeliu svogūno. Įtrėkšti vienos citrinos sultis ir viską pagardinti žiupsneliu pipiru. Plaktuve viską sutrinti iki vientisos masės. Valgyti su žaliomis morkomis.

Vakarienė

Kalakuto Bolognese padažas
Pasigaminkite Bolognese padažą , tik vietoj įprasto faršo naudokite kalakuto krūtinėlę. Valgyti su 30 g virtų makaronų ir virtų brokolių.

Užkandžiai

Kas dieną suvalgykite po 2 užkandžius iš šio sąrašo- vieną ryte, ir vieną po pietų.

  • 1 obuolį ir saujelę moliūgo sėklų.
  • 2 salierų stiebelius su 50 g neriebios varškės.
  • Saujelę razinų su saujele moliūgų sėklų.
  • 2 avižinius sausainėlius su 50 g neriebaus tepamo sūrio.
  • 4 džiovintus abrikosus ir 8 nesūdytus žemės riešutus.
  • 1 puodelį dietinio karštojo šokolado.
  • 1 apelsiną ir saujelę saulėgrąžų sėklų.
  • 2 ruginius traškučius su 2 gabalėliais lieso kalakuto kumpo ir ½ arbatinio šaukštelio grūdėtųjų garstyčių/
  • ½ pitos duonelės su 2 valgomaisiais šaukštais taztziki padažo.
  • 25 g juodojo 70 procentų šokolado.
Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *