Stebuklingi gėrimai jūsų namuose

Šampano butelysStebuklingi gėrimai, apie kuriuos net neįtarėte

Šie stebuklingi gėrimai yra beveik kiekvienuose namuose. Tačiau ar jūs iš tikro žinote kaip jie mus veikia?

1.Žalioji arbata

Niekas neabejoja žaliosios arbatos privalumais. Tačiau Japonų mokslinnkai pastebėjo, jog išgeriančių  2 puodelius arbatos kasdien žmonių atmintis ir sugebėjimas spręsti sudėtingas problemas yra net 60% didesnis nei geriančių paprastą arbatą. Kodėl taip yra? Žaliojoje arbatoje yra galingų antioksidantų, kurie  slopina uždegiminius procesus smegenyse ir taip pasitarnauja jūsų atminčiai. Dar nuostabiau, – žalioji arbata gali būti puiki raminanti priemonė. Joje labai daug 1-teanino , kuris veikia raminančiai.

2.Juodųjų vynuogių sultys

Cincinačio universiteto mokslininkai pastebėjo, jog geriant Concord  veislės sultis kasdien trijų mėnesių bėgyje tiriamieji pastebėjo ženklų sugebėjimo susikaupti pagerėjimą. Visi tiriamieji pabėžė, jog jų  sugebėjimas mokytis pažengė į priekį. Kodėl taip yra? Juodųjų vynuogių sultyse yra daug stipraus senėjimą stabdančio antioksidanto resveratrolio. Jis naudingas ne tik jūsų smegenims, bet ir visai nervų sistemai.

Negalintiems gerti vynuogių sulčių , mokslininkai siūlo vartoti maisto papildą resveratrolį, kuris yra gaunamas iš šių sulčių.

3.Šampanas

Britų mokslininkai nustatė, jog išgeriant 3 šampano taures per savaitę  pagerėja atmintis. Kodėl taip yra? Šampanas turtingas polifenoliais, kurie taip pat yra stiprūs antioksidantai ir pasižymi uždegimą mažinančiu poveikiu. Polifenolių  taip pat yra mėlynėse bei juodajame šokolade.

4.Karštas šokoladas

Harvardo universiteto mokslininkai teigia, jog jūs galite pgerinti savo atmintį net 30%, jeigu  jūs visą mėnesį kasdien išgersite po 2 puodelius karšto šokolado. Kodėl taip yra? Kakavoje gausu polifenolių, kurie ne tik veikia priešuždegimiškai, bet ir pagerina smegenų kraujotaką.

5. Kava

Pagaliau kavos gerbėjai gali drąsiai pasakyti, jog kava tikrai yra naudinga sveikatai. Britų mokslininkų tyrimai parodė, jog moterys, kurios sprendė kryžiažodžius gerdamos kavą, su sudėtingomis užduotimis susidorojo žymiai greičiau nei moterys, kurios kavos negėrė.  Jie teigia, jog kavos puodelis privers jūsųs smegenis dirbti greičiau net 45 minutes. Kavoje yra virš 1000 medžiagų, kurie padeda mūsų smegenims dirbti greičiau.

Dar nuostabiau- tiek kava, tiek žalioji ir juodoji arbata turi antimikrobinių medžiagų, kurios užmuša kariesą sukeliančias bakterijas mūsų burnoje.

6. Vanduo

Visi žino, jog be vandens gyvenimas neįmanomas. JAV karo gydytojai nustatė, jog esant nežymiam dehidratacijos laipsniui sugebėjimas dirbti ir susikaupti labai sumažėja. Taigi, neužmirškime , jog mums būtina išgerti po 8 stiklines vandens kasdien.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *