Liekninantys augalai

Augalai, kurie padeda lieknėti

Visų žemiau paminėtų augalų preparatai padeda numesti svorį. Vienok, nepulkite pirkti maisto papildų bet kur ir iš bet ko.  Tačiau ne visi liekninantys augalai yra gerai ištyrinėti . Būtinai pasitarkite su savo gydančiu gydytoju, jeigu jau nusprendėte juos išbandyti.

Gimnema

Gimnema (Gymnema  sylvestre ) yra Indijoje ir Afrikoje auganti liana. Šio augalo pavadinimas reiškia “cukraus naikintojas”.  Tradicinėje indų Ajurvedos medicinoje šio augalo lapai buvo naudojami prieš gyvačių įkandimus, virškinimui gerinti bei kaip  diuretinė, apetitą slopinanti ir vidurius liuosuojanti priemonė.  Šiuo metu šio augalo lapų arbata skiriama mėgstantiems saldumynus. Kodėl? Išgėrus šios puodelį gimnemos arbatos blokuojami liežuvio skonio receptoriai ir todėl cukrus jums bus neskanus net dvi valandas. Dar nuostabiau, augalo lapuose esančios medžiagos skatina kasą išskirti daugiau insulino. Vienok, jeigu jūs sergate diabetu, nesimėgaukite šia arbata be gydytojo leidimo.

Žaliosios kavos pupelės

Kaip jos veikia? Žaliosiose kavos pupelėse esanti chlorogeninė rūgštis padeda lengviau asimiliuoti cukrų. Skrudintos kavos pupelėse chlorogeninės rūgšties beveik nėra. Kai kurių tyrimų duomenimis, vartojantys žaliųjų kavos pupelių ištraukas asmenys prarado iki 9 kg svorio per 12 savaičių.

Oolongo arbata

Kinų pamėgta Oolongo arbata gali pagreitinti jūsų medžiagų apykaitą net 157%. Kitų tyrimų duomenimis geriantys šią arbatą rečiau serga širdies ir kraujagyslių bei virškinamojo trakto ligomis. Svorio metimui gydytojai natūropatai rekomenduoja Wu- long arbatos rūšį.

Avietės

Aviečių ketonai ne tik paskatina hormone adipoktino išskyrimą. (Šis hormonas priverčia kepenis atpalaiduoti sukauptus riebalus). Avietėse esantys ketonai mažina uždegiminius reiškinius ir slopina streso hormono kortizolio išskyrimą.

Obuolių actas

Niekas neabejoja obuolių acto nauda. Netgi tokios įžymybės kaip Fergie ir Megan Fox patvirtina, jog metė svorį naudodamos būtent šią naminę priemonę. Japonų mokslininkai teigia, jog išgerdami obuolių acto prieš valgį, jūs nuslopinsite savo apetitą ir taip numesite svorį per 12 savaičių. Kodėl taip yra? Manoma, jog obuolių acte esanti acetinė rūgštis neledižia mūsų žarnoms įsisavinti maiste esančio krakmolo. Kai kurie mokslininkai teigia, jog obuolių actas sumažina cukraus kiekį kraujyje, veikia antibakteriškai ir padeda kovoti su rėmens graužimu.

Dietologai teigia, jog obuolių actą reikėtų gerti po 2 valgomuosius šaukštus rytais. Toks obuolių actas turėtų būti praskiestas vandeniu arba vaisių sultimis.

Moringa oleifera

Moringa yra Himalajų kalnuose esantis augalas. Šio augalo dalys nuo senovės vartojamos maistui. Šiandien Moringa pradedama vadinti supermaistu.  Kodėl? Moringoje esančios medžiagos mažina gliukozės kiekį kraujyje, aprūpina jus 2 kartus didesniu baltymų kiekiu nei kiaušinis. Moringoje yra 15 kartų daugiau ląstelienos nei kviečiuose. Joje esantys kalcio kiekiai viršija piene esančius šio elemento kiekius. Joje taip pat žymiai daugiau geležies nei špinatuose ir 3 kartus daugiau kalio nei morkose ar bananuose. Šio augalo miltelius siūloma dėti į svorį mažinančių kokteilių sudėtį.

Jakono sirupas

Jakonas – (Smallanthus sonchifolius) yra Pietų Amerikoje augantis augalas. Iš jo gaunamas sirupas padeda mesti svorį. JAV savanorių moterų grupė vartojusi po arbatinį šaukštelį jakono sirupo prieš valgį per mėnesį  vidutiniškai prarado apie 7 cm liemens apimties. Mokslininkai mano, jog šio augalo veikliosios medžiagos neleidžia įsisavinti riebalų. Jakono sirupas taip pat aprūpina tirpia ląsteliena, ir taip paskatina gerosios mikrofloros augimą žarnyne.

Kaip visada atminkite, liekninantys augalai gali būti pavojingi, jeigu naudosite juos beatodairiškai ir neatsargiai. Jie vadinami liekninančiais, nes jose esančios medžiagos veikia labai stipriai. Būkite atsargūs, liekni ir sveiki.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *