Faktai apie alkoholį

KokteliaiFaktai apie alkoholį, kurių gal būt ir nežinojote

Faktas – Pusėje butelio (13%,ABV) vyno yra 5 alkoholio vienetai.

Faktas – Mažiau gerti tikrai sveika.

Yra pastebėta, jog moterų, kurios reguliariai išgeria nuo 4 iki 6 vienetų alkoholio rizika susirgti krūties vėžiu yra 20%  didesnė nei kitų moterų grupėje. Šų moterų rizikai susirgti padidėjusio arterinio kraujo spaudimo liga yra taip  30%  didesnė, nei įprastai alkoholį vartojančių moterų.

Faktas – Alkoholiniuose gėrimuose daug kalorijų

Alkoholiniai gėrimai yra kalorijų bombos. 250 ml raudonojo vyno taurė jus aprūpins 186 kalorijomis. Jeigu tokią taurę išgersite kas vakarą, tam kad nepriaugtumėte papildomo svorio per metus jums prireiks sudeginti 67,525  kalorijas. Tai atitiktų 152 valandas intensyvios aerobikos užsiėmimų, 25 maratono bėgimus 10.000 kartų  25 metrų ilgio vandens baseino perplaukimus.

Faktas – 2 pilnos taurės vyno yra tikrai per daug vienam vakarui

Jeigu moteris per vakarą išgeria 6 vienetus alkoholio, tai laikoma priepuoliniu gėrimu. Tai reiškia, jog priepuoliniu gėrimu galima laikyti 2 dideles pilnai išgertas vyno taures.

Faktas- Skaidrūs gėrimai pagirių sukelia mažiau

JAV tyrėjai pastebėjo, jog geriant skaidriuosius alkoholinius gėrimus (tokius kaip degtinė), pagirios kankina rečiau nei geriant spalvotuosius alkoholinius gėrimus (tokius kaip burbono viskis, brendis, raudonasis vynas arba alus).

Šiuo metu manoma, jog spalvotuose alkoholiniuose gėrimuose yra rūgimo produktų, kurie ir sukelia pagirias. Vynai neretai turi ir sulfitų, medžiagų, kurios padeda išlaikyti vyną šviežia, tačiau erzina jūsų kraujagysles ir smegenis. Todėl tikrai neapsiriksite, jei spalvotuosius gėrimus pastumsite į šalį.

Būkite linksmi ir saugūs.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *