Svogūnų dieta

Svogūnų dieta 


Svogunu sriubos dieta

Teigiama jog ši dieta gimė gurmanų krašte- Prancūzijoje. Tai nėra nuostabu, nes būtent prancūzų virtuvė didžiuojasi svogūnų sriuba, kuri ir tapo šios dietos pagrindu. Ši dieta šiuo metu labai išpopuliarėjo, nes ji padeda lengvai numesti 2-3 nereikalingus kilogramus pernelyg nesikankinant. Svogūnų dietos siūloma laikytis vieną savaitę. Jeigu būsite labai atkaklūs, per šią savaitę galite numesti nuo trijų iki aštuonių kilogramų svorio. Dietos kūrėjai apibūdina šią dietą kaip tausojančią. Joje nėra ypatingų apribojimų. Tačiau jos reikia laikytis labai tiksliai ir nekaitaliojant vienų produktų kitais.

Laikantis svogūnų dietos visą savaitę reikia laikytis šių taisyklių:

  • Gerti daug negazuoto vandens (mažiausia 1.5- 2 litrus per dieną)
  • Kava ir arbata geriama tik be cukraus.
  • Negalima gerti saldžių gazuotų gėrimų.
  • Negalima vartoti rūgštaus pieno produktų, duonos ir cukraus.
  • Visiškai draudžiama vartoti alkoholį. Alkoholio paragauti galima tik praėjus 24 valandos po to, kai nustojote laikytis dietos .
Koks yra svogūnų dietos laikymosi principas?

Viskas ypatingai paprasta. Iš savo meniu privalote pašalinti riebų maistą. Na o žalumynai ir svogūnai padės greičiau skaldyti susikaupusius bereikalingose vietose riebalus. Visos žalios spalvos daržovės yra ypatingos tuo, kad joms suvirškinti reikia daugiausia energijos. Kai kurie dietologai netgi vadina jas neigiamomis kalorijomis.

Kaip laikytis svogūnų dietos?

Geriausia  šios dietos pradėti laikytis pirmadienį. Taip jums bus lengviau skaičuoti dienas ir planuoti savo valgiaraštį.

Pirmadienis:

Šiandien valgote svogūnų sriubą. Valgote jos kiek tik norite. Šiandien taip pat galite valgyti bet kokius vaisius (išskyrus bananus. Atsiminkite- bananas yra geltonos spalvos, todėl jie jums netinka). Norintiems rimtų rezultatų taip pat patartina vengti ir vynuogių. Tačiau mėgstantiems saldumynus leidžiama į valias smaguriauti arbūzais.

Antradienis

Visą dieną galite valgyti svogūnų sriubą. Valgote kiek norite ir kada norite. Be svogūnų sriubos jums leidžiama valgyti daržoves. Jos gali būti šviežios, virtos arba troškintos be riebalų. Jokiu būdu negalima smaguriauti konservuotomis daržovėmis. Šiandien patartina vengti ankštinių produktųL: kukurūzų, žirnelių ir pupelių. Jeigu labai norisi, galite pasmaguriauti virta arba užkepta bulvyte, pagardinta šiek tiek sviesto.

Trečiadienis

Visą dieną valgote svogūnų sriubą. Tačiau sau gyvenimą pradžiuginti galite ir vaisiais ir daržovėmis. Šiandien draudžiama valgyti bulves.

Ketvirtadienis

Vėl  valgote svogūnų sriubą. Gyvenimas bus linksmenis , jeigu save palepinsite vaisiasi ir daržovėmis. Šiandien taip pat leidžiama išgerti lieso pieno stiklinę ir suvalgyti du nedidelius bananus.

Penktadienis

Valgote svogūnų sriubą. Tačiau šiandien jums leidžiama pasmaguriauti pomidorais ir mėsa. Mėsos galite suvalgyti iki 500 g, su sąlyga, jog tai bus virta vištiena, virta jautiena arba žuvis. Pomidorų galite valgyti kiek norite ir kada norite. Jeigu neturite šviežių pomidorų, galite pasmaguriauti savo sultyse konservuotais pomidorais. Atminkite, jog penktadienį negalima valgyti jokių vaisių.

Šeštadienis

Šeštadienį reikia valgyti svogūnų sriubą ir jautieną. Šiandien galima valgyti bet kokias žalios spalvos daržoves. Tačiau kaip ir penktadienį, šiandien pamirškite apie vaisius.

Sekmadienis

Ir vėl svogūnų sriuba. Tačiau šiandien reikėtų užvalgyti rudųjų arba laukinių ryžių su daržovėmis (virtomis arba troškintomis). Leidžiama gerti vaisų sultis.

Svogūnų sriubos receptas:

Jums prireiks:

  • 1 nedidelio kopūsto galvutės
  • 6 nedidelių svogūnų
  • Pomidorų (kiek norite)
  • 2 žaliųjų paprikų
  • 1 saliero ryšelio.

Viską supjaustyti, užpilti šaltu vandeniu ir užvirinti. Sriubą virti 10 minučių ant stiprios ugnies, o po to sumažinti ugnį ir virti tol, kol daržovės visiškai suminkštėja. Šią sriubą pagardinti galite prieskoniais arba kariu.

Teigiama, jog ši sriuba padeda sumažinti blogojo cholesterolio kiekį kraujyje. Kiek šiame teiginyje teisybės nėra aišku, tačiau skrandį sudirginti ji tikrai gali. Todėl nepulkite laikytis šios dietos, jeigu jus vargina skrandžio uždegimai ar degina rėmuo.

Jeigu per savaitę laikantis šios dietos jums pavyks numest i daugiau nei 5 kilogramus, pakartotinai jos laikytis galite ne anksčiau kaip po 2 savaičių. Paprastai pakartotinai šios dietos galima laikytis maždaug po vieno mėnesio.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *