2 savaičių vegetariška dieta

2 savaičių vegetariška dieta- kas tai yra?

Kaip laikytis vegetariškos dietos?
2 savaiciu vegetarine dieta

Ši dieta skirta tik  1-2 savaitėms. Autoriai teigia, jog laikydamiesi šios dietos jūs ne tik numesite nuo 3 iki 5 jums nebereikalingų kilogramų, bet ir sureguliuosite savo virškinimo systemos darbą. Pagrindinis šios dietos valgis yra vaisių ar daržovių salotos. Salotose būtinai privalo būti šviežių žalumynų, vaisių ir  arba daržovių.

Pusryčiai

15 minučių prieš valgį jums yra būtina išgerti  vieną stiklinę šviežiai išspaustų  sulčių (geriausiai apelsinų). Po to  yra suvalgoma vaisinių salotų lėkštė. Salotos gali būti pagardintos natūraliu liesu jogurtu be jokių priedų.  Vietoje vaisių salotų galite suvalgyti ant vandens virtos košės su vaisiais , tačiau nepersivalgykite- valgote tik 1 lėkštelę košės.

Priešpiečiai –  juos reikia valgyti kasdien  ir visuomet tik tuo pačiu laiku- 12 valandą.

1 skrebutis iš pilnų grūdų duonos su riekele kietojo geltonojo sūrio.

Pietūs

  • Viena didelė šviežių daržovių salotų lėkštė. ( Ji gali būti sudaryta iš pomidorų, agurkų, salotų lapų, morkų, ridikėlių, burokėlių ir tt. Daržoves rinkitės pagal sezoną ir galimybes.)
  •  Viena sriubos lėkštė (sriubą laikantis šios dietos galima valgyti ir kas antrą dieną)
  • Koks nors vienas patiekalas iš grūdų . Jums pasirinkimui yra siūlomi makaronai,  arba grikių košė arba kas nors iš  ankštinių daržovių – pupelių, žirnelių, žirnių, lęšių.

Pavakariai

Pavakariams turėtų būti valgomi džiovinti vaisiai (5-6 džiovintos slyvos arba 5-6 džiovinti abrikosai) arba švieži vaisiai su traškučiais ar duoniukais . Džiovintus vaisius prieš valgant reikėtų bent pusę valandos ar valandą pamirkyti vandenyje.

Vakarienė

3-4 valandas prieį miegą  turi būti suvalgoma  viena daržovių salotų lėkštė ir  taip pat indelis  natūralaus jogurto be jokių priedų arba išgeriama viena stiklinė kefyro.

Laikantis šios dietos 1 -2 kartus per savaitę yra  rekomenduojama suvalgyti po saują graikinių riešutų. Šią dietą jums galima kartoti po mėnesio.

Nors ir monotoniška, tačiau ši dieta atrodo gan sveikai. Jūs gaunate ir ląstelienos, ir vitaminų bei mineralų, o taip pat ir baltymų, bei lėtųjų angliavandenių. Iš esmės reikia orientuotis, kad vaisiai ir daržovės būtų kuo įvairesni.

Bookmark the permalink.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *